Ξεκίνησαν για τα καλά οι προετοιμασίες για την καρναβαλική παρέλαση στην Πτολεμαΐδα. Οι πρώτες πληροφορίες λένε πως η παρέλαση θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου της μεγάλης Αποκριάς. Έτσι, δεν θα υπάρξει κάποια σύγχυση με άλλες γειτονικές πόλεις. Πάντως, από τις φήμες που ακούγονται, πρόκειται να γίνει κάτι πολύ μεγάλο, πράγμα που αποδεικνύεται και από τη μεγάλη συμμετοχή φορέων, συλλόγων και σχολείων που θα συμμετάσχουν.

 

Το είχε βάλει στόχο από την αρχή της πρώτης θητείας του ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς. Είχε αναδείξει την ανάγκη της ανάδειξης του ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου της Εορδαίας. ‘Ετσι εξέδωσε ένα ιστορικό λεύκωμα με τίτλο «Εορδαία: η ακτινοβόλος εστία του ελληνικού θαύματος» το οποίο επιμελήθηκε ο γνωστός Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας του Θέμη Απατσίδη.

 

Όπως αναφέρει η πρόσκληση της παρουσίασης του λευκώματος που θα γίνει το Σάββατο στις 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, στο λεύκωμα “θα βρούμε την διαδρομή των ανθρώπων που έζησαν και μεγαλούργησαν στον τόπο που ζούμε σήμερα, από την εποχή που εμφανίζονται τα παλαιότερα ίχνη ανθρώπινης ζωής μέχρι τις μέρες μας”. Πρόκειται για μια σπουδαία ενέργεια του Δήμου που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δεκαετίες. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, λέει ο λαός. Το λεύκωμα αυτό, αναδεικνύοντας σημαντικές πτυχές της ιστορίας μας, μπορεί να συνθέσει την ταυτότητα της Εορδαίας του μέλλοντος.

 

Επιστολή – διαμαρτυρία εστάλη από 13 συλλόγους και φορείς της Π.Ε. Κοζάνης με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ανάμεσα σε αυτούς, και ο Σύλλογος Πολυτέκνων Εορδαίας με πρόεδρο τη Μαρία Αντωνιάδου. Η επιστολή απευθύνεται προς την Κυβέρνηση και εγείρει σημαντικά θέματα συνταγματικότητας του Νόμου, και έχει διάφορα σημεία στα οποία οι φορείς τεκμηριώνουν τις αντιρρήσεις τους. Το νομοσχέδιο βέβαια, αναμένεται να ψηφιστεί αύριο με ευρεία πλειοψηφία από τη Βουλή των Ελλήνων.

 

“Έσπασε ο πάγος” ανάμεσα στους Κυριάκο Μητσοτάκη και Γιώργο Αμανατίδη, στη συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον Πρωθυπουργό στην Αθήνα. Τα πράγματα “μαλάκωσαν” με τον …αντάρτη Περιφερειάρχη, όπως άλλωστε φάνηκε και στην κοπή πίτας της ΝΟΔΕ Γρεβενών, όπου Κεραμέως και Αμανατίδης συνυπήρξαν σε άριστο κλίμα.

 

Δεν είναι λίγοι, αυτοί που λένε πως μπορεί να πλήξει τα περιφερειακά (δημόσια) ΑΕΙ το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά. Γιατί όμως; Δεν είναι ανταγωνιστικά τα περιφερειακά ΑΕΙ; Δεν είναι ποιοτικά; Αν κάποιος πιστεύει κάτι τέτοιο, το μόνο που έχει να κάνει, είναι να προσπαθήσει να βελτιώσει την κατάσταση στα δημόσια πανεπιστήμια. Με χρηματοδότηση, με προσλήψεις, με υποδομές, με αύξηση της ποιότητας σπουδών. Ούτε όμως τα κόμματα της Αντιπολίτευσης μπορούν να έχουν αυτό το επιχείρημα. Ας έκαναν ενέργειες, όταν κυβερνούσαν. Το θέμα είναι, τώρα τι γίνεται. Ιδού η Ρόδος….

 

10 χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει το  Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CLuBE), ένας σημαντικός ερευνητικός φορέας που δημιουργεί τεχνογνωσία στην περιοχή και απασχολεί δεκάδες νέους επιστήμονες, τους οποίους κρατάει στον τόπο. Το CluBe υποστηρίζει δημόσιους και άλλους φορείς να τρέχουν σημαντικά έργα, αποτελώντας σημαντικό τεχνικό σύμβουλο. Η γενέθλια εκδήλωση που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου θα ανασύρει όλες τις σημαντικές στιγμές στη δεκαετή πλέον πορεία του φορέα.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X