Νέος Συμπαραστάτης του Πολίτη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Γιάννης Μπαλαμπανίδης. Ο έμπειρος Δικηγόρος, θα κληθεί να χειριστεί υποθέσεις, και να αναβαθμίσει το ρόλο του θεσμού. Να μην ξεχνάμε, πως υπάρχουν ουκ ολίγοι πολίτες και επαγγελματίες που χρειάζονται υποστήριξη αλλά και συμπαράσταση, προσπαθώντας να βρουν άκρη με διάφορες υποθέσεις στην Περιφέρεια. Του ευχόμαστε καλή δύναμη.

Μια σημαντική νίκη για την Πτολεμαΐδα, είναι η διατήρηση των δικαστικών δομών στην Εορδαία, παρά το …γενικότερο “συμμάζεμα” των Δικαστηρίων, που γίνεται με το νέο Σ/Ν του Υπ. Δικαιοσύνης που βρίσκεται σε διαβούλευση. Το σχέδιο νόμου ορίζει πως Περιφερειακή Έδρα του Πρωτοδικείου Κοζάνης θα είναι η Πτολεμαΐδα, γεγονός που διασφαλίζει τη συνέχιση του δικαστικού έργου στην Εορδαία. Η επιχειρούμενη ενοποίηση Πρωτοδικείων και των Ειρηνοδικείων που γίνεται σε όλη τη χώρα, ήταν μια “επικίνδυνη” διαδικασία, καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα κλείνουν κρατικές δομές και υπηρεσίες που δεν εδρεύουν σε πρωτεύουσες νομών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τελικά, πήγαν όλα καλά.

Μας …άνοιξε την όρεξη το ρεπορτάζ του ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ, με το υπό διαμόρφωση έργο της νότιας εισόδου της Πτολεμαΐδας που εκτελεί η ΔΕΗ. Σε λίγους μήνες, μετά και την υλοποίηση των κυκλικών κόμβων, θα μιλάμε για μια τελείως διαφορετική εικόνα, τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά.

Με την αφορμή του ότι μιλάμε για τα οδικά έργα, να επισημάνουμε ότι ο επόμενος μεγάλος στόχος για την Εορδαία, πρέπει να είναι η Περιφερειακή Οδός της πόλης. Αν και κατά το ήμισυ είναι καλή η κατάσταση της, από το τέλος των νησίδων (Welcome Stores) έως και τις γραμμές ΟΣΕ στη διασταύρωση του Ανατολικού υπάρχει σοβαρό ζήτημα. Απ’ ότι γνωρίζουμε, είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, η οποία πρέπει να τρέξει τρέξει το έργο σε συνεργασία με τον Δήμο.

Πήραν μπροστά για τα καλά οι μηχανές στη Νέα Δημοκρατία ενόψει των ευρωεκλογών. Κομματικά κλιμάκια με υψηλά ιστάμενα στελέχη βρίσκονται στην περιοχή της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας προσπαθώντας να συσπειρώσουν και να ενεργοποιήσουν τους Νεοδημοκράτες για τη μεγάλη “μάχη” του Ιουνίου. Οι επιτελείς του κυβερνητικού κόμματος οι επιτελείς του κυβερνητικού κόμματος βλέποντας και την μειωμένη συσπείρωση της σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας σκοπεύουν να μιλήσουν με κάθε νεοδημοκράτη, με κάθε πολίτη, ώστε να περιορίσουν τις απώλειες προς τα δεξιά. Πέραν αυτού δεν είναι τυχαίο το ότι υπήρχαν αναφορές ακόμα και στον Τύπο για πιθανές υποψηφιότητες πολλών και πολύ σημαντικών στελεχών από τη Δυτική Μακεδονία στο ευρωψηφοδέλτιο.

Κάτι μοναδικό συμβαίνει με την περίπτωση του ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος ανακοινώθηκε ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, ενώ παραμένει ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Δεν έχουμε δει καμία δήλωση ανεξαρτητοποίσης από τη ΝΔ, καμία ανακοίνωση περί διαγραφής του είτε από την Κ.Ο. είτε από το μητρώο μελών του κόμματος. Και προφανώς δεν παραιτήθηκε από Ευρωβουλευτής, αν και δεν του ζητήθηκε βεβαίως. Το βασικό ερώτημα δεν είναι το πως κατεβαίνει ένας Νεοδημοκράτης με το ΠΑΣΟΚ. Το βασικό ερώτημα είναι, το πως ανεχόμαστε μια τόσο προκλητική μεταγραφή ενός ανθρώπου που άλλαξε κόμμα, μόνο και μόνο γιατί ο (πρώην?) αρχηγός του, δεν του έδωσε την ευκαιρία να κάνει για τρίτη πενταετία διακοπές στις Βρυξέλλες. Να σημειώσουμε ότι ο Θοδωρής Ζαγοράκης ψηφίστηκε μαζικά στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

«Από τον Ιούνιο διαθέσιμες οι εκτάσεις των Ορυχείων, για χρήσεις αγροτικής γης», ανέφερε ο Γ. Τοπαλίδης, Μέλος του ΔΣ της ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ στον True Story. Η ώρα της κρίσης έφτασε, ο χρόνος άλλωστε τελειώνει.

Στο σύγχρονο επιχειρείν,  είναι πολλές οι φορές που η ελεύθερη αγορά “νικάει” την τοπικότητα. Έτσι, είδαμε και την εξαγορά της ΜΕΝΤΕΚΙΔΗΣ ΑΕ (Νερά Σέλι, Διός) από μεγαθήρια του κλάδου. Όλα τα προηγούμενα χρόνια το εργοστάσιο εμφιάλωσης στη Σπηλιά Εορδαίας, ήταν μια καινοτόμα επένδυση που έδωσε στην περιοχή, κομμάτι της επενδυτικής της ταυτότητας. Και ήμασταν υπερήφανοι οι Εορδαίοι, που βρίσκαμε νερό ΣΕΛΙ στα ράφια των σουπερμάρκετς όλης της χώρας. Επίσης υπερήφανοι είμαστε, επειδή αυτοί οι σημαντικοί επιχειρηματίες είναι συμπολίτες μας. Τους ευχαριστούμε για όλα όσα έκαναν για τον τόπο μας.

X