Κατεβασμένα τα μολύβια έχουν οι Αντιδήμαρχοι στο δήμο της Εορδαίας καθώς όπως έχει προαναγγείλει ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς, στα τέλη Ιουνίου επρόκειτο να κάνει αλλαγές στο σχήμα διοίκησης. Εν αναμονή Λοιπόν των ανακοινώσεων όλες τις προηγούμενες ημέρες υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στο παρασκήνιο. Οι “αντιδήμαρχοι υπό προθεσμία” δεν μπορούν να προγραμματίσουν τις επόμενες δράσεις τους, για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν ξέρουν αν θα είναι στη θέση τους. Φημολογούνταν ότι οι αλλαγές θα γίνουν την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση.
Τεράστια αναστάτωση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις των ιατρών Νίκου Σαμαρά (προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου) και Τάσου Φούντογλου (Αντιπεριφερειάρχη Υγείας) και οι δύο από τους οποίους έχουν περάσει από το ΕΣΥ. Τα δεδομένα που ανέδειξαν σχετικά με την μη λειτουργία συγκεκριμένων κλινικών στο Μποδοσάκειο αποδεικνύουν ότι το πρόβλημα που υπάρχει είναι εκ των έσω και ανέδειξαν την ποιοτική διαφορά ανάμεσα σε κλινικές πού “κρατάνε” ή “διώχνουν” γιατρούς. Πρόκειται για ένα κοινό μυστικό που για πρώτη φορά ακούστηκε δημοσίως και συνεπώς πλέον νομιμοποιείται (και επιβάλλεται) τόσο η διοίκηση του νοσοκομείου όσο και της 3ης ΥΠΕ να κάνουν ενέργειες, έτσι ώστε αφενός να μη φεύγουν οι γιατροί συγκεκριμένων κλινικών, και αφετέρου να μην υπάρχουν κλινικές που έχουν 0% πληρότητα επειδή πολίτες τις αποφεύγουν και καταφεύγουν σε αντίστοιχη κλινική Νοσοκομείων όμορων περιοχών.
Φούντογλου, Παπαδόπουλος και Κετικίδης διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το Μποδοσάκειο
Φούντογλου: «Μεγάλο πρόβλημα η στελέχωση στο Μποδοσάκειο, αυξημένο ενδιαφέρον γιατρών στο Μαμάτσειο»
Μία τεράστια προοπτική αναδεικνύεται μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο, για το κρασί. Ο νέος αναδυόμενος κλάδος της οινοποιίας ήδη κάνει εμφανή τη δυναμική του με τις πολλές θέσεις εργασίας που δημιούργησε, ειδικά στην οινοποιητική Ζώνη του Αμυνταίου. Ίσως να είναι το νέο μοντέλο ανάπτυξης της περιοχής, αυτό άλλωστε αναδείχθηκε και από το συνέδριο για το κρασί που έγινε το σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Όπως πολύ σωστά επισήμαναν διάφοροι εισηγητές οι Δυτικομακεδόνες δεν έχουμε αντιληφθεί τη δύναμη που έχει το κρασί. Αν η κοινωνία και οι παραγωγικές δυνάμεις συνεισέφεραν σε αυτή την προσπάθεια και την κάνανε κτήμα τους, το κρασί της Δυτικής Μακεδονίας θα μπορούσε να ισχυροποιηθεί πολύ περισσότερο, τόσο σε επίπεδο αξίας, όσο και σε επίπεδο δυναμικότητας παραγωγής.