Παρά την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, οι Βουλευτίνες του κόμματος Καλλιόπη Βέττα και (η ανεξάρτητη πλέον) Πέτη Πέρκα, συνεχίζουν κανονικότατα το κοινοβουλευτικό έργο. Με δυναμικές ερωτήσεις που καταθέτουν στον κοινοβούλιο αναδεικνύουν σημαντικά θέματα, τα οποία όμως επισκιάζονται από την τεράστια κρίση διάλυσης που περνά ο πολιτικός τους χώρους.

Συνεχίζοντας στα του ΣΥΡΙΖΑ: Παραμένει “προεδρικός” και άρα “κασελακικός” ο νομός Κοζάνης. Πράγμα το οποίο σημαίνει πως η μεγάλη πλειοψηφία των “υψηλών στελεχών” και των πολιτευτών, δεν ετοιμάζουν κάποια κίνηση εξόδου, ή κάποια δήλωση διαφοροποίησης. Συνεπώς ο κομματικός μηχανισμός μένει …τη θέση του, σε αντίθεση με τη Φλώρινα.

Απολογισμός για το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας θα γίνει σήμερα σε ανοιχτή εκδήλωση στην Κοζάνη από την Περιφερειακή Αρχή. Μια εκδήλωση “για την τιμή των όπλων”, αφού το αποτέλεσμα έχει ήδη κριθεί, τόσο πολιτικά και εκλογικά, όσο και διαχειριστικά. Τό πρόγραμμα όπως είναι γνωστό, έκλεισε την τελευταία στιγμή και με “ενέσεις”. Και φυσικά με πολύ μεγάλη καθυστέρηση σε σχέση με τα αντίστοιχα προγράμματα των υπόλοιπων περιφερειών. Στα διαδικαστικά τώρα, τέτοιες εκδηλώσεις, θα είχε νόημα να γίνουν προεκλογικά. Άλλωστε όπως λέει και ο ίδιος ο Γιώργος Κασαπίδης, ο μείζων λόγος για τον οποίο χάθηκαν οι εκλογές, είναι επειδή δεν κατάφερε να προβάλλει το έργο του.

Όταν ρωτήθηκε ο Πρύτανης Θ. Θεοδουλίδης ρωτήθηκε για την κατάργηση των τμημάτων (ένα εκ των οποίων το τμήμα Λογοθεραπείας) μεταξύ άλλων είπε: «Δεν είναι πρόβλημα και δεν μας ξάφνιασε. [..] Γνωρίζαμε ότι δεν θα προχωρούσαν σε ίδρυση». Ψάχνοντας να ερμηνεύσουμε τους λόγους που θα μπορούσε να γίνει μια τέτοια δήλωση, “πέσαμε” πάνω στο ζήτημα της στελέχωσης και των υποδομών.

Με τις υποδομές, έχουμε τα γνωστά θέματα με το στρατόπεδο. Αναμένουμε νεότερα, καθώς οι σημερινές εγκαταστάσεις στην Πτολεμαΐδα μπορούν μετά βίας να υποστηρίξουν το εκπαιδευτικό έργο. Με την υποστελέχωση, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Μόλις 7 μόνιμους καθηγητές έχει το Τμήμα Μαιευτικής, ενώ μόλις 4 έχει το Τμήμα Εργοθεραπείας. Συνεπώς, αν θέλει κάποιος να στηρίξει πραγματικά τα Τμήματα, ας κοιτάξει να φέρει Καθηγητές. Οχι να ιδρύουμε τμήματα-σφραγίδες, που δεν έχουν καμία ακαδημαϊκή υπόσταση. Επίσης, καλό θα είναι πριν ξεκινήσουμε να φέρνουμε νέα τμήματα, να στελεχώσουμε τα υφιστάμενα.

Λίγες μέρες έμειναν για την ανακοίνωση των αιρετών δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, που θα λάβουν θέσεις ευθύνης. Δήμαρχοι και Περιφερειάρχης κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους εν όψει της νέας θητείας. Σε αναμμένα κάρβουνα, είναι φυσικά οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, για το ενδεχόμενο να αναλάβουν θέσεις ευθύνης.

Αυτή που ίσως εμφανιστεί νωρίτερα, είναι η αγαπημένη Νιφάδα ! Πυρετωδώς ετοιμάζεται η Πτολεμαΐδα να την υποδεχτεί, καθώς οι επιτελείς του Δήμου Εορδαίας οργανώνουν τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις: “Νιφάδα, τι ΠτολεμαΕίδες;”

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X