Με την καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού ξεκίνησε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου η νέα σχολική χρονιά για τις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Γρεβενών. Στις τελετές παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Γρεβενών, Κυριάκος Ταταρίδης, συνοδευόμενος από μέλη της Δημοτικής Αρχής.

Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Νίκος Τσιμόπουλος, παρέστησαν διαδοχικά στους Αγιασμούς του 4ου Δημοτικού Σχολείου, του 2ου Γυμνασίου και 2ου ΓΕΛ, του 4ου Νηπιαγωγείου, του ΕΠΑΛ και του Ειδικού Σχολείου Γρεβενών, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Δαβίδ να τελεί την ευλογία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Στο μήνυμά του προς τους μαθητές, ο Δήμαρχος χαρακτήρισε το νέο σχολικό έτος ως «ένα συναρπαστικό ταξίδι στη μάθηση και τη δημιουργία» και κάλεσε τα παιδιά να εκμεταλλευτούν τις γνώσεις και τα εφόδια που τους προσφέρει το σχολείο. Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της διαμόρφωσης σταθερών αρχών και αξιών που θα συμβάλλουν στην εξέλιξή τους ως συνειδητοποιημένοι και υπεύθυνοι πολίτες.

Ο κ. Ταταρίδης ευχήθηκε επίσης καλή και δημιουργική χρονιά στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και τους κηδεμόνες, τους οποίους συνεχάρη για την αδιάκοπη στήριξή τους προς τα παιδιά. Τόνισε πως η Δημοτική Αρχή είναι προσηλωμένη στην εξασφάλιση της εύρυθμης και ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων, συνεργαζόμενη στενά με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Η νέα σχολική χρονιά στα Γρεβενά ξεκίνησε με αισιοδοξία, με τους Αντιδημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους να μεταφέρουν τις ευχές της Δημοτικής Αρχής προς μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας ακόμη χρονιάς μάθησης, προόδου και δημιουργίας.

X