Το Πατριωτικό θεατρικό έργο “ο χορός του Ζαλόγγου” από τους μαθητές της 8ης Γυμνασίου Πτολεμαΐδος το 1944.

Οι τελειόφοιτοι του 8ταξίου Γυμνασίου Πτολεμαΐδος αποχαιρετούν τις Γυμνασιακές τους σπουδές με τη Πατριωτική θεατρική παράσταση του Περισιάδη με έργο, “ο χορός του Ζαλόγγου”.

Σημειώνουμε ιδιαίτερα την αποφασιστικότητα, Καθηγητών και Μαθητών, να ανεβάσουν το Πατριωτικό αυτό έργο διαρκούσης της Γερμανικής κατοχής!!! Ευτυχώς ήταν το τέλος της Γερμανικής κατοχής και δεν υπήρξαν οι ανάλογες, σ’ αυτές τις περιπτώσεις,  Γερμανικές συνέπειες…

Στη Φώτο μας, από αριστερά:

ΣΕΙΡΑ 1η, καθιστές, οι μαθήτριες: Αυγεροπούλου Άννα, Καριοφυλίδου Έλλη, Ελευθεριάδου Κυριακή (Κίτσα Λεσγίδου), Συμεωνίδου Μαίρη, Αδαμοπούλου Μαριάνθη και ο μικρός μας άγνωστος Τσολιάς, που, σίγουρα, θα μας χαρίσει το ονοματάκι του.

ΣΕΙΡΑ 2η : Βελονίδης Παναγιώτης. Πεϊτσίνης Τρύφων. Θεοδωρίδου Τασούλα, Ιωακειμίδου Θεοδώρα, Λιναρδάτου, Αρώνη,  Παπουλίδου Παναγιώτα (Γιώτα), Γρηγοριάδου Δόμνα, Δημητριάδης Ιορδάνης και Πεϊτσίνης Πέτρος.

ΣΕΙΡΑ 3η : Μπίντσης Χρηστός, Τσακιρίδης Νικόλαος, Ορφανίδης Βασίλειος, Χατζηγελέκης Ιωάννης, Γρηγοριάδης Ιωάννης, Παπαμάρκου Στέφανος. Πετρίδης Πέτρος και Εξακουστίδης Θεόφιλος.

Πρέπει να σημειώσουμε, πως, η πρεμιέρα παρουσίασης του έργου ήταν πάπα για τους μαθητές και ακολουθούσε  στο κοινό της πόλης μας και όχι μόνο, τα δε έσοδα των παραστάσεων στο κοινό κάλυπταν ανάγκες του σχολείου, αλλά και μαθητών που είχαν οικονομικά προβλήματα τα δύσκολα εκείνα χρόνια..

X