Το Ξινό Νερό στη «FoodExpo 2025»: Νέα μονάδα παραγωγής και αναπτυξιακές προοπτικές

Δυναμική ήταν η παρουσία του Ξινού Νερού στη «Food Expo 2025», που πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου στο Metropolitan Expo της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η επιχείρηση παρουσίασε τις επόμενες κινήσεις της επιχείρησης, εστιάζοντας στην ανάπτυξη και τη διεθνή της επέκταση.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της έκθεσης, ο δημοσιογράφος Νεκτάριος Νώτης κάλεσε στη σκηνή τον Πρόεδρο της Ξινό Νερό Α.Ε., κ. Χρήστο Θωμαΐδη, τον Δήμαρχο Αμυνταίου, κ. Ιωάννη Λιάση και την Αναστασία Μουστάκα, Εμπορική Διευθύντρια της ProDrinks, προκειμένου να αναλύσουν case study πίσω από την επιτυχία του Ξινού Νερού και τη στρατηγική ανάπτυξή του.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, έγινε εκτενής αναφορά στην ιστορία, τη διαχείριση και τη μελλοντική στρατηγική της επιχείρησης. Ο Δήμαρχος Αμυνταίου τόνισε τη σημασία του Ξινού Νερού ως «θησαυρού» για την περιοχή και επεσήμανε πως η σωστή διαχείριση της επιχείρησης είναι το κλειδί για τη διαρκή επιτυχία της.

Αν και συχνά οι δημοτικές επιχειρήσεις θεωρούνται μη βιώσιμες, η συγκεκριμένη έχει αποδείξει πως με οργάνωση και στρατηγικό σχεδιασμό μπορεί να λειτουργεί ανταγωνιστικά και βιώσιμα.

Νέα Επένδυση

Επίσης αναφέρθηκε το μεγάλο επενδυτικό σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη, δηλαδή η κατασκευή νέας μονάδας εμφιάλωσης, η οποία θα επιτρέψει τον διπλασιασμό της παραγωγής και τη δυναμική είσοδο της εταιρείας σε νέες αγορές. Η μονάδα θα είναι σύγχρονη και περιβαλλοντικά φιλική, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της αυξημένης ζήτησης. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, με χρηματοδότηση από τον Αναπτυξιακό Νόμο και ίδια κεφάλαια.

Με τη νέα αυτή επένδυση, η επιχείρηση στοχεύει στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης και στην περαιτέρω ανάπτυξή της, ενώ οι πωλήσεις παρουσιάζουν ήδη αυξητική τάση. Μάλιστα σημειώθηκε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από Αμερική, από Καναδά και Αυστραλία ενώ η παραγωγή αναμένεται να τετραπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια.

Η επιχείρηση σχεδιάζει να ενισχύσει την παρουσία της στις διεθνείς αγορές, εκμεταλλευόμενη τη μοναδικότητά της ως φυσικό ανθρακούχο νερό. Η συσκευασία του προϊόντος θα διατηρηθεί, καθώς έχει καθιερωθεί ως αναγνωρίσιμο στοιχείο της ταυτότητάς του, ενώ εξετάζονται νέες σειρές προϊόντων και καινοτόμες μορφές συσκευασίας.

Δείτε στο βίντεο μετά από 4:06:00

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Χρηματοδότηση έως 1.000.000 ευρώ για θερμοκήπια και στεγάστρα

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνει ότι στο διαδικτυακό τόπο  https://www.agrotikianaptixi.gr/ και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα του https://www.agrotikianaptixi.gr/prosklisi/prosklisi-ekdilosis-endiaferontos-gia-tin-ypovoli-protaseon-stin-paremvasi-p3-73-2-9-ependyseis-gia-ton-eksygchronismo-kai-tin-kataskevi-thermokipion-kai-prospelasimon-stegastron-fytikis-paragogis-tou/  έχει αναρτηθεί η Πρόσκληση που αφορά

Read More »

3η Έκθεση Ιστορικών Οχημάτων Καστοριάς στις 5-6/7 – Ξεπέρασαν τις ογδόντα οι συμμετοχές

Η τρίτη επανάληψη της Έκθεσης Ιστορικών Οχημάτων Καστοριάς, στην οποία συμμετέχουν τόσο κλασικά όσο και youngtimers οχήματα, υπόσχεται να είναι πληρέστερη, εντυπωσιακότερη και απείρως πιο διασκεδαστική

Read More »

Αμύνταιο: Νέα ξενοδοχειακή μονάδα φιλοδοξεί να ανεγερθεί στον Άγιο Παντελεήμονα

Την απόφαση αξιοποίησης τμήματος δημοτικής έκτασης στην Κοινότητα Αγίου Παντελεήμονα, για ανέγερση νέας ξενοδοχειακής μονάδας, έλαβε κατά πλειοψηφία μετά από εκτενή συζήτηση, το δημοτικό συμβούλιο

Read More »

Πέτη Πέρκα: Κυβερνητική υπόθεση και όχι εθνική υπόθεση το Κοινωνικό Ταμείο για το Κλίμα

Χωρίς καμία ενημέρωση και διαβούλευση με τους άμεσα εμπλεκόμενους, δηλαδή την κοινωνία, αλλά και χωρίς καμία διαβούλευση και με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, η κυβέρνηση

Read More »
X