Το μυστήριο με τον παλαιοχριστιανό των σπηλαίων:

Πώς, άραγε, μάζευε τα σκουπίδια μέσω τηλεργασίας;

Το καταπληκτικό σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη που δημοσιεύτηκε χθες (21 Φεβρουαρίου 2024) στο protagon.gr δίνει μιας πρώτης τάξεως ιδέα για το πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ο παλαιοχριστιανός των σπηλαίων που βρίσκεται στην επικαιρότητα.

Ίσως όμως να μην και η μόνη περίπτωση που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμος εάν και εφόσον αποσαφηνιστεί και ένα άλλο πολύ σοβαρό και κρίσιμο θέμα που έχει προκύψει γύρω απ’ αυτή την πρωτοφανή υπόθεση.

***

Ο συγκεκριμένος ναι μεν αποσύρθηκε στις σπηλιές αρνούμενος να αποδεχτεί την εποχή μας, όχι όμως εξ ολοκλήρου αφού όπως φαίνεται μια χαρά τα πήγαινε με την τεχνολογία και τα πλεονεκτήματα που αυτή μας παρέχει.

Ένα απ’ αυτά τα πλεονεκτήματα είναι και η εξ αποστάσεως εργασία, η τηλεργασία, που παρείχε σε Δήμο, ως μέλος στην υπηρεσία της καθαριότητας!

Έτσι, εκείνο που δεν μάθαμε ακόμα, και ελπίζουμε να το μάθουμε κάποια μέρα είναι το πώς ακριβώς εκτελούσε τα… καθήκοντα του ως υπάλληλος της υπηρεσίας αυτής μέσω τηλεργασίας!

***

Μια ιδέα είναι πως ήταν επιφορτισμένος να… μαζεύει κάποια απ’ τα «σκουπίδια» που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Και από «σκουπίδια» στο διαδίκτυο άλλο τίποτα.

***

Πάντως αν κάποια μέρα λυθεί το μυστήριο αυτό, τότε δεν αποκλείεται ν’ ανοίξουν νέοι δρόμοι και απεριόριστες δυνατότητες στον τομέα της καθαριότητας στην πατρίδα μας.

Ίσως μάλιστα να πρέπει ως χώρα να κατοχυρώσουμε αυτή την τεχνογνωσία της συλλογής απορριμμάτων μέσω τηλεργασίας για να μπορέσουμε στη συνέχεια να την εξάγουμε σε χώρες που είναι σίγουρο πως θα ενδιαφερθούν.

Μπορούμε μάλιστα να στέλνουμε και τον παλαιοχριστιανό των σπηλαίων να τους δείχνει και να τους εκπαιδεύει με ποιο ακριβώς τρόπο γίνεται.

 

Ο κ. Αδαμίδης που δεν ξεχνά…

Θέση για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, του οποίου το Συνέδριο ξεκινά σήμερα Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, πήρε ο πρώην Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ κ. Γιώργος Αδαμίδης με ένα προχθεσινό του άρθρο.

Ένα άρθρο με το οποίο ασκεί κριτική στα «…17 από τα 24 μέλη της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ [που] αμφισβητούν ευθεία τον πρόσφατα δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος σύντροφο Στέφανο Κασσελάκη γιατί τόλμησε να θέσει στα απλά μέλη του κόμματος 6 ερωτήματα.» και επισημαίνει ορισμένες ενέργειες που θεωρεί ότι δεν κάνουν καλό στο κόμμα.

***

Ωστόσο, η παράγραφος του άρθρου του κ. Αδαμίδη που παρουσιάζει, κατά τη γνώμη μας, μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι εκείνη που εμμέσως πλην σαφώς έχει και κάποια προσωπική αναφορά και είναι η εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ήταν πάντα ένα κόμμα μιας νομενκλατούρας, συσχετισμών χωρίς να λαμβάνει υπ όψιν του ποτέ τη βάση. Το είδαμε αυτό, κατά την επιλογή των υποψηφίων βουλευτών δημάρχων, περιφερειαρχών σε όλη τη χώρα, με τραγικά αποτελέσματα για το κόμμα της προς το παρόν αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί οι δημοσκοπήσεις δεν είναι και οι καλύτερες.» (σ.σ. η υπογράμμιση δικιά μας)

***

Από τα γραφόμενα του κ. Αδαμίδη προκύπτει ότι μάλλον δεν έχει ξεχάσει και το δικό του θέμα καθώς, όπως ίσως θυμάστε, παρόλο που μέχρι κάποιο σημείο θεωρούνταν σίγουρος ως υποψήφιος βουλευτής, τελικά δεν είχε αυτή η ευκαιρία, αφού αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση του χρίσματος τον Φεβρουάριο του 2023, αναφέροντας σε γραπτή του δήλωση ότι  «Γεγονότα που προηγήθηκαν από την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με αναγκάζουν να αποσύρω το ενδιαφέρον μου για τη συμμετοχή μου σ’ αυτό. Οι λόγοι που με οδήγησαν σ’ αυτήν τη απόφαση έχουν να κάνουν με αρχές και πρακτικές που στοχευμένα υιοθέτησε η Επιτροπή Συγκρότησης των ψηφοδελτίων για την περίπτωσή μου. Επειδή στάθηκε αδύνατον να συμβιβαστούν οι απαιτήσεις της Επιτροπής με τον αξιακό μου κώδικα δηλώνω ότι δεν ενδιαφέρομαι να είμαι υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην ΠΕ Κοζάνης.» 

***

Ο χαρακτηρισμός του πρώην Προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ για το ΣΥΡΙΖΑ πως «ήταν πάντα ένα κόμμα μιας νομενκλατούρας, συσχετισμών χωρίς να λαμβάνει υπ όψιν του ποτέ τη βάση», είναι σίγουρο πως δεν θ’ αρέσει σε αρκετά στελέχη αλλά και μέλη του κόμματος και ίσως εισπράξει κάποιες αντιδράσεις κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Είναι όμως μια άποψη συμβατή με τα όσα δηλώνει κατά καιρούς και ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Στέφανος Κασσελάκης και γι’ αυτό προσπαθεί ν’ αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος αλλά έχει συναντήσει μέχρι τώρα πολλές και έντονες αντιδράσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X