Η εκπομπή ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε την Μαριαλένα Πάλλα, Υπεύθυνη του κέντρου BRAINOBRAIN, η οποία και αναφέρθηκε στο κινητό Πλανητάριο StarLab που έρχεται στην Πτολεμαΐδα το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 και θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Χιονοδρομικού Ορειβατικού Ομίλου Πτολεμαΐδας στην οδό Μ. Ασίας 20 από τις 11.00 π.μ.

Το εκπαιδευτικό κέντρο BRAINOBRAIN που λειτουργεί στην Πτολεμαΐδα βασίζεται στη μέθοδο του άβακα, δηλαδή τα παιδιά χρησιμοποιούν τον άβακα για να κάνουν μαθηματικές πράξεις, χρησιμοποιούν και τα δυο τους χέρια ως αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου, ενώ το κέντρο χρησιμοποιεί και νευρογλωσσικό προγραμματισμό με αποτέλεσμα το παιδί να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα εξελισσόμενα στο BRAINOBRAIN. Σκοπός είναι να φτάσει το παιδί στο Multitasking, όπως το να κάνει μαθηματικές πράξεις παίζοντας ένα μουσικό όργανο.

Στο BRAINOBRAIN μπορεί να πάνε παιδιά από 4,5 μέχρι και 15 ετών, με την κ. Πάλλα να σημειώνει πως όσο πιο σύντομα ηλικιακά ξεκινήσουν το πρόγραμμα, τόσο πιο μεγάλη ανάπτυξη έχουν μελλοντικά, ενώ η εν λόγω μέθοδος είναι καινοτόμα και πολυβραβευμένη στο εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά το Κινητό Πλανητάριο, οι εκπαιδευτικές προβολές έχουν θέμα την Αστρονομία και θα πραγματοποιηθούν από εξειδικευμένους Εκπαιδευτικούς με ειδικές γνώσεις Αστρονομίας σε Τμήματα των 35-40 μαθητών ανάλογα με την ηλικία τους.

Το εν λόγω κινητό πλανητάριο που έρχεται από τη Θεσσαλονίκη, αναφέρεται σε παιδιά ηλικία 5-13 ετών, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εκπαιδευτικές προβολές, ενώ η θεματολογία προσαρμόζεται ανάλογα με την ηλικία.
Τα παιδιά μπαίνουν στο φουσκωτό Πλανητάριο, η παρουσίαση είναι ζωντανή και την κάνουν έμπειροι εκπαιδευτές. Θα προβληθούν θέματα για τους αστερισμούς και την ελληνική μυθολογία, περιήγηση στο διάστημα και το στίγμα του ανθρώπου στο διάστημα.

Το κόστος είναι  ευρώ ανά παιδί και τηλέφωνο εγγραφών στο 6971996640.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X