Το Γυμνάσιο Αναρράχης-Εμπορίου στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Συντήρησης 2024 της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης οι μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Αναρράχης-Εμπορίου συμμετείχαν στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Συντήρησης που έλαβε χώρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής.

Ο θεσμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Συντήρησης αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συντήρησης και στην Ελλάδα στηρίζεται από τη Διεύθυνση Συντήρησης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, τον Σύλλογο Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Ελληνικό Τμήμα του ICOM.

Με στόχο τη συνειδητοποίηση της συμβολής της συντήρησης στη διατήρηση της τοπικής και παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου είχαν ενεργό εμπλοκή στη δράση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης με τίτλο «Ζωντανεύοντας τα κεραμικά: Μυστικά και τεχνικές Συντήρησης». Στο πλαίσιο αυτό, ενημερώθηκαν για τα στάδια συντήρησης και τις διαδικασίες καθαρισμού και αποκατάστασης των κεραμικών, ενώ παράλληλα γνώρισαν βιωματικά τεχνικές συντήρησης, όπως η ανάταξη, η συγκόλληση θραυσμάτων και η αποκατάσταση των αντικειμένων.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις υπεύθυνες της δράσης, Αρετή Χονδρογιάννη-Μετόκη και Βικτωρία Χαραμπάτη, καθώς και στους αρχαιολόγους και συντηρητές του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής για την άρτια οργάνωση και για την ευκαιρία που έδωσαν στα παιδιά του σχολείου μας να εμπλακούν σε βιωματικές και δημιουργικές δραστηριότητες μάθησης.

Πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας η συμφωνία των τηλεθερμάνσεων – Καταψήφισε η αντιπολίτευση

Υπερψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας η συμφωνία των τηλεθερμάνσεων, στη συνεδρίαση της Πέμπτης, που έγινε παρουσία αρκετού κόσμου. Θυμίζουμε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει αύξηση

Read More »

Το Γυμνάσιο Αναρράχης-Εμπορίου στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Συντήρησης 2024 της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης οι μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Αναρράχης-Εμπορίου συμμετείχαν στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Συντήρησης που έλαβε

Read More »

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ)

Μνημόνιο Συνεργασίας με αντικείμενο τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη επιμορφωτικών προγραμμάτων και δράσεων, με στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων του ανθρωπίνου δυναμικού, συνυπέγραψαν

Read More »
X