Το… ακίνητο ΠΑΣΟΚ!

Γράφαμε χθες για τη χιουμοριστική ανάρτηση που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την οποία διαγραμμένα και μη στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζουν να χτυπούν αξημέρωτα τα κουδούνια του ΠΑΣΟΚ, αναζητώντας τη νέα τους στέγη.

Ανάρτηση στην οποία υπάρχει κάποια αλήθεια, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται μόνο σε ό,τι αφορά στελέχη και μέλη, αλλά όχι και σε ψηφοφόρους!

***

Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από τη δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύτηκε προχθές και σύμφωνα με την οποία ναι μεν ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στο 12,9%, αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να ευνοηθεί απ’ αυτή την πτώση αφού έμεινε στο ποσοστό που είχε πάρει και τον περασμένο Ιούνιο, στο 11,9% (σ.σ. στις εκλογές πήρε 11,84%)!

Δηλαδή, ενώ χάνει δυνάμεις ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που φαινόταν πως θα συμβεί με βάση τα όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό του αλλά και τη γενικότερη εικόνα που εμφανίζει προς τα έξω, το ΠΑΣΟΚ δεν κερδίζει τίποτα και παραμένει ουσιαστικά ακίνητο!

Άρα, και χωρίς να έχουμε μαντικές ικανότητες εικάζουμε πως στο ΠΑΣΟΚ θα προτιμούσαν αντί να τους χτυπάνε τα κουδούνια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, να τους χτυπούσαν την πόρτα επιπλέον ψηφοφόροι!

 Η δημοσκόπηση και το αποτέλεσμα της κάλπης. 

Αν και δεν είναι και τόσο δόκιμο καθώς όπως έχουμε γράψει πολλές φορές σ’ αυτή τη στήλη η πολιτική δεν είναι απλώς θέμα προσθέσεων, κάνοντας μια σύγκριση του συνολικού ποσοστού που συγκεντρώνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στην πρόσφατη δημοσκόπηση της GPO, το οποίο φτάνει το 24,8%, με αυτό που πήρε την πρώτη Κυριακή των περιφερειακών εκλογών του φετινού Οκτωβρίου ο συνδυασμός της κ. Γεωργίας Ζεμπιλιάδου που ήταν 21,48%, βλέπουμε πως τελικά πήρε το σύνολο, περίπου, του ποσοστού των δύο κομμάτων που τον στήριξαν επίσημα.

Λείπει βέβαια ένα 3%, αλλά ουσιαστικά μιλάμε για το ίδιο ποσοστό.

***

Εφόσον έτσι έχουν όντως τα πράγματα, ίσως αισθάνονται δικαιωμένα και εκείνα τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που υποστήριζαν μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές στη Δυτική Μακεδονία πως η συνεργασία τους με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ευδοκίμησε όπως ήλπιζαν καθώς είχε αρχίσει ήδη η μείωση των ποσοστών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και γι’ αυτό δεν πέτυχαν το αποτέλεσμα που ήλπιζαν.

Μια μείωση όμως, που ούτε εκείνοι ως ΠΑΣΟΚ μπόρεσαν να ισοσκελίσουν αφού όπως αποδεικνύεται δεν κερδίζουν ουσιαστικά τίποτα απ’ ό,τι χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το γιατί παρατηρείται αυτή η μείωση των ποσοστών στο ένα κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ) εξηγείται.

Το γιατί παρατηρείται αυτή η στασιμότητα στο άλλο κόμμα (ΠΑΣΟΚ) μάλλον δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε κάποια εξήγηση ούτε και τα ίδια τα στελέχη του, ή απλώς διστάζουν να πουν δημόσια και ανοιχτά αυτό που συζητάνε όλο και περισσότερο μεταξύ τους.

 

Τα τρολ στο προσκήνιο!

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.

Η διαδικασία διαζυγίου είναι πολλές φορές επώδυνη, τραυματική για όλα τα μέρη και κάποια απ’ αυτά, ίσως και όλα, που υπήρχαν ως μυστικά του σπιτιού γίνονται αποκαλύψεις στην προσπάθεια που κάνει το ένα μέρος να εκθέσει το άλλο.

***

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με την εσωκομματική διαμάχη που μαίνεται στο ΣΥΡΙΖΑ, μόνο που οι αποκαλύψεις δεν αφορούν αποκλειστικά το εσωτερικό του κόμματος αλλά και πολλούς άλλους εκτός κόμματος.

Αντιγράφουμε από την ενημερωτική ιστοσελίδα thetoc.gr: «… ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης 24 Οκτωβρίου στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπρα. “Κάποιοι δούλεψαν υπόγεια, με στημένο μηχανισμό για να μας αποδομήσουν”, ανέφερε, χαρακτηριστικά.

“Πρόκειται για παράκεντρα γύρω από τον Τσίπρα”, συνέχισε ο κ. Σκουρλέτης, σημειώνοντας πως εκείνοι ήταν που βοήθησαν για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στη θέση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, σε ερώτηση αναφορικά με το ποιοι υποκινούν αυτά τα τρολ, ο Πάνος Σκουρλέτης απάντησε: “Επώνυμοι που αρθρογραφούν σε εφημερίδες ήταν υπεύθυνοι για 50 λογαριασμούς των social media του προέδρου“.»

***

Όπως ήταν φυσικό και επόμενο τα όσα είπε ο κ. Σκουρλέτης προκάλεσαν και τις ανάλογες αντιδράσεις, όχι μόνο των άλλων κομμάτων, αλλά και φυσικών προσώπων που κατά καιρούς είχαν στοχοποιηθεί μέσω διαδικτύου και είχαν κατηγορήσει για τις επιθέσεις που δέχτηκαν την ύπαρξη κάποιων, λεγόμενων, «τρολ του ΣΥΡΙΖΑ».

Κατηγορία που ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριπτε πάντα.

Να όμως που ήρθε ο κ. Σκουρλέτης, που εκτός από Υπουργός του διετέλεσε και Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος από το 2018 μέχρι το 2020, να κάνει την αποκάλυψη αυτή, η οποία δεν έριξε κανέναν από τα σύννεφα αλλά δημιούργησε ένα ζήτημα με πολλές διαστάσεις.

Ένα ζήτημα που πρέπει να διερευνηθεί, να καταλογισθούν ευθύνες και να δοθούν απαντήσεις, γιατί υπήρξαν και υπάρχουν περιπτώσεις όπου άνθρωποι πραγματικά υπέφεραν τα πάνδεινα βλέποντας να στοχοποιούνται από τη μια μέρα στην άλλη εξ αιτίας των απόψεων που εξέφρασαν.

Τώρα, είναι μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα.

Θα ξεκαθαρίσουν όμως;

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X