Αξέχαστη θα μείνει η φετινή Τσικνοπέμπτη στους μικρούς και μεγάλους κατοίκους της Πτολεμαΐδας, που συμμετείχαν στην κοινή εορταστική Εκδήλωση, την οποία διοργάνωσαν οι 11 Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Εορδαίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Εορδαίας και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Κεντρική Πλατεία της Πόλης, όπου δεν έπεφτε “καρφίτσα”.

Ξεκινώντας από τις Εστίες τους οι Σύλλογοι με χορό και τραγούδια από διάφορα σημεία της Πόλης, παρέσυραν τον κόσμο στην Κεντρική Πλατεία, όπου στήθηκε πρωτοφανές ξεφάντωμα γλεντιού και διασκέδασης , στο οποίο συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι κάτοικοι της περιοχής . Το “παρών ” έδωσε ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς και οι εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Οι διοργανωτές πέτυχαν το στόχο τους να φέρουν πιο κοντά τους πολίτες αυτή την αποκριά , με άφθονο δωρεάν κρασί, εδέσματα και ζωντανή μουσική . Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου , ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κωνσταντίνος Ιωαννίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Λύσσανδρος Μεταξάς, καθώς και οι εκπρόσωποι των συμμετεχόντων Συλλόγων, ενώ πραγματικά τους αξίζουν συγχαρητήρια για την αγαστή συνεργασία τους και για την τήρηση των πατροπαράδοτων εθίμων, αποδεικνύοντας ότι η Πτολεμαΐδα μπορεί και δημιουργεί!

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X