Ένα μήνα μετά την εκλογική ήττα της 15ης Οκτωβρίου, ο συνδυασμός «ΕΝΟΤΗΤΑ» του Λάζαρου Μαλούτα, θα πραγματοποιήσει την πρώτη του συνάντηση προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο απολογισμός του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και να καθοριστούν τα επόμενα βήματα της παράταξης.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα στο Εργατρικό Κέντρο Κοζάνης, με τα μέλη του συνδυασμού τα οποία στελέχωσαν το ψηφοδέλτιο να ειδοποιούνται ένα προς ένα και στοίχημα φυσικά να παραμένει, πόσοι θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» οι πάντες αναμένουν τις ανακοινώσεις του Λάζαρου Μαλούτα, για το μέλλον της παράταξης, με συνομιλητές του νυν Δημάρχου να προσπαθούν να εκτιμήσουν πως θα κινηθεί ο ίδιος ως επικεφαλής της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ».

Το σενάριο της αποχώρησης του Λάζαρου Μαλούτα από το δημοτικό συμβούλιο, δε φαίνεται πως συγκεντρώνει προς ώρας πολλές πιθανότητες, φαντάζει όμως ειλημμένη η απόφαση του νυν Δημάρχου να αποσυρθεί από το ρόλο του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ανοίγοντας το δρόμο της «διαδοχής» σε ότι έχει να κάνει με τη θεσμική εκπροσώπηση για την «ΕΝΟΤΗΤΑ».

Στενοί συνεργάτες του, επιμένουν πως κάτι τέτοιο είναι καλό να συμβεί σε μεταγενέστερο χρόνο, με τον ίδιο τον Λάζαρο Μαλούτα να ανακοινώνει προφανώς τις τελικές του αποφάσεις την Τετάρτη.

Παράλληλα ειλημμένη πρέπει να θεωρείται και η απόφαση της στενής ομάδας Μαλούτα και ανθρώπων που συνομιλούν επί χρόνια με τον νυν Δήμαρχο, για μετεξέλιξη της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» σε ένα είδους πολιτικού- κοινωνικού φορέα(πιθανότατα και ως Νομικό Πρόσωπο), το οποίο θα παρεμβαίνει με κείμενα αλλά και εκδηλώσεις σε μια σειρά ζητημάτων με Περιφερειακή διάσταση.

Όπως σημειώνουν άνθρωποι που χειρίζονται τη συγκεκριμένη υπόθεση, σε αυτή την μετεξέλιξη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ κομβικό ρόλο θα έχει φυσικά ο Λάζαρος Μαλούτας, ενώ το σκεπτικό είναι να συσταθεί αρχικώς μια 7μελής ή 9μελης γραμματεία ως υπεύθυνη του νέου αυτού φορέα.

Όλα τα παραπάνω πιθανότατα θα συζητηθούν την Τετάρτη, με τις αποφάσεις να μην είναι απαραίτητο πως θα παρθούν στη συγκεκριμένη συνάντηση.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X