Είναι σύνηθες το φαινόμενο, οι πρεσβείες ενός κράτους σε ένα άλλο να προωθούν τις δραστηριότητες των υπηκόων του στο “ξένο” κράτος. Στη λογική της υποστήριξης των ομοεθνών σε έναν ξένο τόπο, αλλά και της ανάδειξη των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων. Την πρακτική αυτή ακολουθεί και η πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, και φυσικά το Γαλλικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Στην Πτολεμαΐδα ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον Τομέα της Εστίασης, ο γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός Χρήστος Ροσερά. Ο Χρήστος κατά το ήμισυ έχει καταγωγή από το Παρίσι (εξ ου και το επίθετο) και κατά το ήμισυ από την Ολυμπιάδα Εορδαίας. Συνεπώς έχει διπλή υπηκοότητα, ελληνική και γαλλική.

Οι προξενικές αρχές της Γαλλίας λοιπόν, εντόπισαν τη δραστηριότητα του Χρήστου, και καταχώρησαν το κατάστημα που διατηρεί μαζί με τον Δ. Κακαράτζα, στην επίσημη Ιστοσελίδα του Προξενείου!

Πρόκειται φυσικά για το Times Cafe bar, το cafe που έγινε τρόπος ζωής στον αγαπημένο πεζόδρομο της Πτολεμαΐδας. Και το οποίο έχει πλέον ….διπλωματικό ρόλο!

 

Δείτε τη σελίδα της Πρεσβείας της Γαλλίας στη Ελλάδα

 

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X