Στα πλαίσια προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης “Η νέα λιγνιτική μονάδα ΑΗΣ Πτολεμαΐδας – Μονάδα V” που εκπονείται στο 5ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας Ευαγόρας Παλληκαριδης, 26 μαθητές του Γ1 που συμμετέχουν επισκέφτηκαν την Τετάρτη 24/1/2024:

Το Εκθεσιακό Κέντρο ΛΚΔΜ όπου είδαν την μεγάλη μακέτα των ορυχείων, παρακολούθησαν βίντεο και είδαν διάφορα εκθέματα με τις εξορυκτικές δραστηριότητες του ΛΚΔΜ.

Την νέα υπερσύγχρονη Μονάδα V (ΑΗΣ Πτολεμαΐδας) δυναμικότητας 660 MWatt, όπου παρακολούθησαν παρουσίαση στην αίθουσα προβολών του εργοστασίου για τον τρόπο λειτουργίας του εργοστασίου από τον κ. Μαυρόπουλο Ιωάννη, υποτομεάρχη.

Περιηγήθηκαν στους εξωτερικούς χώρους του εργοστασίου και είδαν διάφορα τμήματα του (π΄΄υργο ψύξης, μονάδα αποθείωσης, σιλό συλλογής, χώρους απόθεσης λιγνίτη, ταινιοδρόμους) κ.α.

Είδαν από κοντά το κοντρολ μεταφοράς λιγνίτη, τα υπερσύχρονα συστήματα χειρισμού και παρακολούθησης της μεταφοράς.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί Φουστέρης Νικόλαος, Μουρούζης Σταύρος και Χρυσανθοπούλου Μελίνα και ο Πρόεδρος Γονέων κ. Ασαλουμίδης Κωνσταντίνος. Η δράση είχε διάρκεια 4 σχολικές ώρες. Οι υπεύθυνοι της Π.Ο. οφείλουν να ευχαριστήσουν τα στελέχη του ΛΚΔΜ και του εργοστασίου για την άψογη συνεργασία.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X