Ιδιαίτερα συγκινημένος μίλησε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο μέχρι σήμερα Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως π. Ειρηναίος Λαφτσής μετά την πρόσφατη εκλογή του από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ως Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας

Ο Πανοσιολογιότατος απηύθυνε την ευγνωμοσύνη του στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο διότι όπως είπε, ήταν η πρόταση του η στήριξη του χωρίς να έχει κάποια σχέση με τον ίδιο.

«Η εκλογή αυτή είναι κάτι ξεχωριστό στη ζωή μας. Είναι η ολοκλήρωση μιας πορείας προσφοράς και διακονίας στην Εκκλησιά αλλά και μια μεγάλη ευθύνη να διακονείς ανθρώπους σε μια πνευματικά καλλιεργημένη Μητρόπολη. Είναι πολύ ψηλά ο πήχης και δεν θέλω να τον ρίξω ποτέ , τόνισε χαρακτηριστικά. Πηγαίνω έχοντας πλήρη επίγνωση των προβλημάτων των ακριτικών περιοχών αλλά και της ιδιαιτερότητας του λαού που είναι πνευματικά καλλιεργημένος.»

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος η χειροτονία του προγραμματίσθηκε να γίνει την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών , ενώ η ενθρόνιση του στη Μητρόπολη Φλώρινας θα πραγματοποιηθεί ένα μήνα μετά.

Μαρία Μανάκα – elthraki.gr

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X