Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 έγινε η ετήσια εκδήλωση της κοπής Βασιλόπιτας των συλλόγων σκακιού της Πτολεμαΐδας «Πτολεμαίος», «Κώστας Αλεξίου» και «Δούρειος Ίππος» στην αίθουσα «Παλατάκι» του Ξενοδοχείου «Pantelidis Hotel 4*».

Παρευρέθηκε πλήθος αθλητών και φίλων του αθλήματος. Οι εκπρόσωποι των τριών συλλόγων κύριοι Ευστάθιος Θεοφυλακτίδης, Γεώργιος Ποκιάκης και Βασίλειος Παμπόρης, ενημέρωσαν του παρευρισκόμενους για την επιτυχή προηγούμενη χρονιά και για τον προγραμματισμό και το χρονοδιάγραμμα της διανυόμενης. Όλοι στις ομιλίες τους πρόβαλλαν το σπουδαίο έργο που επιτελούν οι Σκακιστικοί Σύλλογοι και οι ακαδημίες τους, ευχόμενοι οι επιτυχίες των σκακιστών της πόλης μας να έχουν συνέχεια.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης έγιναν βραβεύσεις των σκακιστών και σκακιστριών που συμμετέχουν στην αγωνιστική προετοιμασία. Τα βραβεία απένειμαν στους αθλητές οι προπονητές τους.

Οι σύλλογοι ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τη διεύθυνση του Ξενοδοχείου «Παντελίδης» για την στήριξη και τις χορηγίες στο Σκακιστικό Τμήμα της Ακαδημίας Πτολεμαΐδας, καθώς και το Σκακιστικό Κέντρο Ελλάδας για τις χορηγίες των δώρων.

Στη συνέχεια κόπηκε η βασιλόπιτα και μοιράστηκαν σε όλους τους παρευρισκόμενους ατομικά πιτάκια. Μια πλήρης αγωνιστική σκακιέρα στον τυχερό που του «έπεσε» το φλουρί κι ένα ψηφιακό σκακιστικό χρονόμετρο στην τυχερή που κέρδισε τον πρωτοχρονιάτικο λαχνό των μαθητών, χαροποίησαν ιδιαίτερα τα παιδιά.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα των συλλόγων για το 2024 συνεχίζεται την επόμενη Κυριακή 3/3/24 που οι σκακιστικοί σύλλογοι Πτολεμαΐδας «Πτολεμαίος», «Κώστας Αλεξίου» και «Δούρειος Ίππος» σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, στα πλαίσια του 21ου Πανελληνίου Ομαδικού Πρωταθλήματος Μαθητών-Μαθητριών 2024, διοργανώνουν τους προκριματικούς πανελλήνιους αγώνες, οι οποίοι είναι ταυτόχρονα και οι τελικοί της Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ.

(για περισσότερες πληροφορίες: https://www.esskedym.gr/14th-team-student-championship-2024/ )

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X