Η συναίνεση θα φανεί στα μεγάλα και τα σημαντικά.

Όπως γράφτηκε και ειπώθηκε τις τελευταίες ώρες η απόφαση της αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο να μην υπερψηφίσει την πρόταση της πλειοψηφίας για τη θέση του Προέδρου, που ήταν ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νίκος Σαμαράς, προκάλεσε αρνητικά σχόλια και οδήγησε ορισμένους στο να εκτιμήσουν πως η ενέργεια αυτή προοιωνίζεται και το κλίμα που θα υπάρξει από εδώ και στο εξής στο ανώτατο δημοκρατικό όργανο της Περιφέρειας μας, που ίσως να μην είναι και τόσο συναινετικό.

Ψυχραιμία παιδιά.

Το να μην ψηφίσει η αντιπολίτευση ένα πρόσωπο που προτείνει η συμπολίτευση για ένα κομβικό και σημαντικό πολιτικό αξίωμα όπως είναι αυτό του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι δικαίωμα της και δεν είναι τίποτα περισσότερο ούτε τίποτα λιγότερο από μια πολιτική πράξη.

Έτσι έκριναν, έτσι αποφάσισαν, έτσι έπραξαν.

Το αν έπραξαν σωστά ή όχι θα αξιολογηθεί και θα κριθεί εν καιρώ.

***

Σε ό,τι αφορά τη συναίνεση, αυτή, να μας συγχωρείτε αλλά, δεν είναι δυνατόν να κριθεί από μια ψηφοφορία.

Η συναίνεση θα φανεί και θα αξιολογηθεί στα μεγάλα και τα σημαντικά που λογικά θ’ ακολουθήσουν και αυτό θα εξαρτηθεί απ’ όλους.

Τόσο από τη νέα Περιφερειακή αρχή και από το πώς θ’ αποφασίσει να κινηθεί σε μια σειρά μείζονα ζητήματα που θα κληθεί να διαχειριστεί, όσο και από τους αντιπολιτευόμενους και τον τρόπο με τον οποίο θα τοποθετούνται σ’ όλα αυτά.

Η συναίνεση, κατά την άποψη μας, θα κριθεί σε ζητήματα που θα επηρεάσουν και θα καθορίσουν το παρόν αλλά και το μέλλον του τόπου μας.

 

Δεν του πήγε καλά το 2023!

Ένα από τα πολιτικά πρόσωπα της περιοχής μας που μόνο καλά δεν του πήγε το 2023 είναι ο κ. Βαγγέλης Σημανδράκος, ο οποίος τελικά υπέβαλε την παραίτηση του πριν εκπνεύσει ο παλιός χρόνος και αποχώρησε από την προεδρία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Έτσι έληξε άδοξα αυτή η προσπάθεια του να δραστηριοποιηθεί σε πανελλήνιο επίπεδο.

***

Την αποχώρηση του κ. Σημανδράκου είχε προαναγγείλει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης, όπως είχαμε γράψει πριν λίγες μέρες, μια αποχώρηση που την είχε ζητήσει ο ίδιος πριν τρεις μήνες, περίπου, ο οποίος σχολιάζοντας την έκανε και την εξής δήλωση:

«Μια καινούργια ημέρα ξεκινάει για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η απόσταση που είχε δημιουργηθεί και η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα και του Οργανισμού αποτελεί παρελθόν. Έχω δεσμευτεί ότι θα υπάρξουν οι απαραίτητοι έλεγχοι, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη, η δικαιοσύνη και η διαφάνεια και να διορθωθούν τα λάθη στο μέτρο του δυνατού»

 

Τα λόγια και οι πράξεις.

Είναι γνωστό σε όλους το πρόβλημα της υπογεννητικότητας που παρουσιάζει η χώρα μας και το γεγονός πως όσο περνάνε τα χρόνια γινόμαστε όλο και περισσότερο ένα από τα πλέον γερασμένα κράτη της Ευρώπης.

Το ότι λαμβάνονται και θα ληφθούν πολλά και δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του το έχουμε διαβάσει και ακούσει πολλές φορές.

Τώρα το βλέπουμε και στην πράξη με το βρεφικό γάλα!

***

Όπως παραδέχονται οι αρμόδιοι στη χώρα μας πωλείται από 30% έως και 213% ακριβότερο από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Πρόκειται για ένα προϊόν που ανέκαθεν ήταν ακριβό εδώ, αλλά το τελευταίο διάστημα… ξεπεράσαμε τον εαυτό μας.

***

Βέβαια, μπορεί κάποιος να πει και θα έχει δίκιο, με το φθηνό βρεφικό γάλα θα αντιμετωπιστεί η υπογεννητικότητα;

Φυσικά όχι, αλλά δεν είναι το μόνο εμπόδιο που αντιμετωπίζουν τα νέα ζευγάρια εάν και εφόσον πάρουν τη γενναία απόφαση να τεκνοποιήσουν, όχι μόνο για να χαίρονται οι ίδιοι και να καμαρώνουν οι παππούδες αλλά και για να βοηθήσουν την ίδια τη χώρα.

***

Είναι πολλά περισσότερα και σαφώς πολύ μεγαλύτερα τα εμπόδια που καλούνται να ξεπεράσουν πριν πάρουν την απόφαση ν’ αποκτήσουν παιδί από το πόσο κοστίζει το βρεφικό γάλα.

Αυτό ίσως είναι το λιγότερο…

Ωστόσο, αυτό το παράδειγμα είναι ενδεικτικό πώς αντιμετωπίζονται κάποια σημαντικά θέματα και πώς τα λόγια δεν γίνονται, τελικά, πράξεις.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X