Η δημόσια ψηφιακή πλατφόρμα erga.gov.gr, που επιτρέπει στους πολίτες να έχουν άμεση πρόσβαση στα σημαντικά έργα άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ σε κάθε Περιφέρεια, Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο της χώρας, παρουσιάστηκε  χθες από τον Πρωθυπουργό.

Στην πλατφόρμα παρουσιάζονται 350+ έργα ύψους 3,7 δις €, που όπως περιγράφεται ”  ενισχύουν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την αναβάθμιση των Δικτύων και των Υποδομών, για τη στήριξη του Πρωτογενούς Τομέα και την Πράσινη Μετάβαση, για τη βελτίωση της Ποιότητας Ζωής όλων των κατοίκων, για όσα δίνουν Επένδυση και Αξία στην περιοχή”.

Στην πλατφόρμα υπάρχουν ενότητες όπως “Η ταυτότητα της Περιφέρειας”, παρέχονται Συγκεντρωτικά στοιχεία έργων και χρηματοδοτήσεων, καθώς και επί μέρους στοιχεία για θέματα όπως: Πρωτογενής Τομέας, Απασχόληση – Κατάρτιση, Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια και Κοινωνική στήριξη.

Ενδεικτικά έργα που παρουσιάζονται είναι: Η ανέγερση Φοιτητικών Εστιών και Συνεδριακού Κέντρου στις Πανεπιστημιουπόλεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ο Αγωγός φυσικού αερίου υψηλής πίεσης προς τη Δυτική Μακεδονία, κ.α.

Δείτε τα εδώ 

X