Το κλειστό Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Πτολεμαΐδας που παραμένει …παροπλισμένο, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις αθλητικές ομάδες που λειτουργούν στην πόλη, με το θέμα να επανέρχεται στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας, μετά από σχετική ερώτηση. Φτάνοντας στο 2024 τα σωματεία ζητούν μια εξήγηση για το πότε θα είναι σε θέση οι ομάδες να διεξάγουν τις προπονήσεις αλλά και τους αγώνες τους.

Το “σίριαλ του κλειστού” ξεκίνησε από την μελέτη που είχε εκπονηθεί το 2017 – 2018 και η οποία αφορούσε την συντήρηση και ανακατασκευή του αθλητικού κέντρου. Ο διαγωνισμός που έγινε το ’19 οδήγησε τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους σε υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο, ο οποίος δεν ανέλαβε ποτέ, ακόμη και με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, το ίδιο έτος.

Όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος Νίκος Φουρκιώτης, το κτήριο δεν ήταν νόμιμο, γι’ αυτό και δεν μπορούσαν να βγουν άδειες για τις οικοδομικές εργασίες, ωστόσο τελικά έγινε νομιμοποίηση. Δυόμιση έτη μετά ο ανάδοχος μπήκε στη διαδικασία υλοποίησης του έργου, ωστόσο όταν ξεκίνησε ο καθαρισμός και αποξήλωση υλικών, προέκυψε ότι υπάρχει πρόβλημα στο κέλυφος του κτιρίου.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Εξειδικευμένη εταιρεία έκανε έλεγχο στατικότητας και μελέτη (με προϋπολογισμό 480 χιλ. ευρώ) για την ενίσχυση του κτιρίου, ενώ η τεχνική υπηρεσία είχε αναλάβει να ενώσει τις μελέτες που αφορούσαν τόσο στην ενίσχυση όσο και στον εκσυγχρονισμό και ενεργειακή αναβάθμιση, που εκπονείται.

Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, εξασφαλίστηκαν πόροι 2 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση, με τα σωματεία να ακούνε προχθές δια στόματος της δημοτικής αρχής, ότι μέσα στο έτος ευελπιστούν πως θα μπουν σε διαδικασία δημοπράτησης.

Τα αθλητικά σωματεία, ωστόσο, έχουν σοβαρό πρόβλημα με την όλη κατάσταση, που θυμίζει …γεφύρι της Άρτας. Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του τμήματος Χάντμπολ του ΑΡΙΩΝΑ, οι γονείς των παιδιών κάνουν παράπονα, με τον ίδιο να λέει με αγανάκτηση πως «αισθάνομαι πως είμαι στη Ζιμπάμπουε». Μάλιστα, σημείωσε πως όσα χρόνια παίζουν οι ομάδες, η ομοσπονδία τους ζητάει άδεια λειτουργίας για τους αγώνες που γίνονται, ενώ αναρωτήθηκε που θα γίνουν μελλοντικά σε ένα πιθανό ενδεχόμενο, ηλικιακά πρωταθλήματα αθλητών, στο Αμύνταιο.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του μπάσκετ του ΑΡΙΩΝΑ ζήτησε χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, ζητώντας από το Δήμο να τους πει πότε σκοπεύει να τελειώσει το έργο, και λέγοντας με αγανάκτηση ότι «τέσσερα χρόνια ακούμε τα ίδια», καταλήγοντας πως υπάρχει ευθύνη απέναντι στους γονείς των μικρών αθλητών. Στην εκτίμηση πως εφόσον ξεκινήσουν οι εργασίες δεν θα πάρει πάνω από ένα εξάμηνο να ολοκληρωθούν, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Π. Πλακεντάς, προσθέτοντας πως η πόλη δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από ένα κλειστό γυμναστήριο και χρειάζεται δεύτερο.

X