Η εκπομπή Ζουν Ανάμεσά μας με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε τον Στέφανο Τσίκα, Δικηγόρο και μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης.

Ερωτηθείς για το ερωτηματολόγιο του Στέφανου Κασσελάκη προς τα μέλη του κόμματος, που έφερε συζητήσεις και αντιδράσεις στο κόμμα και αν είναι ο κατάλληλος χρόνος για να συμβεί κάτι τέτοιο στο δρόμο για το συνέδριο, ο κ. Τσίκας απάντησε πως «το ερωτηματολόγιο είναι στην απόλυτη λογική του νέου προέδρου, που είχε δεσμευθεί /ότι θα δώσει το λόγο στη βάση του κόμματος και όχι σε μια ηγεσία που συνεδριάζει σε κλειστές πόρτες ενώ ο κόσμος μαθαίνει εκ των υστέρων τα αποτελέσματα των καθ’ όλα καταστατικών συνεδριάσεων. Μια πιο άμεση διαδικασία που θα δώσει τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη να εκφράσουν την άποψή τους σε μια σειρά θεμάτων».

Τα θέματα που τίθενται είναι υπό τη μορφή διαβούλευσης, υπό τη μορφή συζήτησης με την ευρύτερη έννοια, προσέθεσε. Ανέφερε, επίσης, ότι τα συνέδρια των κομμάτων είναι δείγμα δημοκρατίας, για τη συζήτηση θεμάτων και εκλογή οργάνων. «Δεν είναι αρνητικό να συζητάει κάποια θέματα η βάση, τώρα που το επιτρέπει η τεχνολογία», ανέφερε επίσης ο κ. Τσίκας, συμφωνώντας με τη χρήση του ερωτηματολογίου.

Για τις εκλογές των νομαρχιακών οργανώσεων που αναβλήθηκαν, ο κ. Τσίκας είπε πως έγινε αναβολή προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν και μέσω ηλεκτρικής τεχνολογίας τα μη φυσικά παρόντα μέλη. Ο κ. Τσίκας απάντησε πως αυτή η δυνατότητα είναι θετική, προκειμένου να δοθεί ο λόγος στα μέλη του κόμματος και όχι μόνο σε κλειστές ομάδες. Το σώμα των συνέδρων θα είναι 4.000 – 5.000 σύνεδροι, μετά από εκλογές που έγιναν ήδη στις νομαρχιακές οργανώσεις, με το συνέδριο να γίνει 23-25/2 στην Αθήνα.

Τέλος, ο κ. Τσίκας σχολίασε την παρουσία Κασσελάκη στην εκδήλωση των τριών και πως εκτιμάει να διαμορφώνεται το πεδίο συζήτησης με την κεντροαριστερά.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X