Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Στράτο Παπαδημητρίου – Πρόεδρος Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Δ. Μακεδονίας.

Ο ίδιος μιλώντας για την θέση του προέδρου στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ/ΤΔΜ, απάντησε πως είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στα νέα του καθήκοντα. «Το ΤΕΕ είναι σύμβουλος της πολιτείας, έχει υποχρέωση να είναι υποστηρικτικός τομέας ανάπτυξης της περιοχής», προσέθεσε.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην απολιγνιτοποίηση και πόσο επηρεάζει τους κλάδους, πρωτίστως και τον κλάδο των μηχανικών. «Ως νέα διοίκηση και συν- διοίκηση θα επικεντρωθούμε πάνω σε αυτό και θα προσπαθήσουμε με προτάσεις, θέσεις και εκπροσωπήσεις, να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων σε τεχνικά θέματα και να βοηθήσουμε την πολιτεία».

Αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των μηχανικών, τονίζοντας πως απορροφάται μερίδα των μηχανικών στον κλάδο των κατασκευών, κάτι που προσφέρει προσωρινή εργασία. Και οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι σε ανασφάλεια, δεδομένου ότι υπάρχει έλλειψη επενδύσεων.

Το ΤΕΕ επιζητά επενδύσεις στην περιοχή, σημειώνει με έμφαση, λέγοντας πως τα εργαλεία υπάρχουν σήμερα και μπορούν να έρθουν οι σωστές επενδύσεις στην περιοχή, ενώ απώτερος στόχος είναι η επιστροφή των μηχανικών στους τόπους τους.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις επόμενες κινήσεις της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, με πρώτο να είναι η σύγκλιση των νομαρχιακών επιτροπών και στην κατάρτιση των μόνιμων επιτροπών του ΤΕΕ.

Όπου επενδύσεις και μηχανικός, καταλήγει, περνώντας τα μηνύματα για τη συμβολή των μηχανικών στην ανάπτυξη.

X