Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Σάκη Μάστορα – Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε σχετική συνάντηση που θα γίνει στην Αθήνα με τον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας και τον πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΗ Γ. Στάσση.

Μιλώντας για την δυσλειτουργία που υπήρξε στη μισθοδοσία των εργαζομένων, ο ίδιος απάντησε πως το συνδικάτο επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή με την επιχείρηση, με το θέμα ακόμα να μην έχει αισιόδοξη εξέλιξη και να βρισκόμαστε εν αναμονή εξελίξεων προκειμένου να δοθεί λύση. Το πρόβλημα φαίνεται πως επηρεάζει κυρίως εργαζόμενους στη βάρδια, και δεν έχουν υπολογιστεί κάποια επιδόματα.

Επίσης, ενδεχομένως και την ερχόμενη εβδομάδα να υπάρξει συνάντηση της Επιτροπής Διαβούλευσης στην Αθήνα για το ζήτημα της απολιγνιτοποίησης. Εκεί θα παραστούν τα σωματεία, όπως και ο Σπάρτακος, για να έχουν άμεση ενημέρωση για το θέμα λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων.

Για την 5η μονάδα της ΔΕΗ και τις πρόσφατες δηλώσεις Σκυλακάκη, ο κ. Μάστορας σημείωσε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ στην Αθήνα, όπου και θα τεθεί το θέμα της «Πτολεμαΐδας 5».

«Για να φύγουμε από  το λιγνίτη θα πρέπει να ισχύσουν κάποια πράγματα. Υπάρχει ζέστη, κρύο, πόλεμοι, συνθήκες που πρέπει να υπολογιστούν. Όποιες δηλώσεις για κλείσιμο μονάδων δεν μας κάνουν εντύπωση. Εμείς προσπαθούμε να δούμε αν θα υπάρξει οτιδήποτε άλλο εκτός από κλείσιμο μονάδων και αυτό συζητήσαμε και με τον κ. Περιφερειάρχη. Μια πρόταση που κατατέθηκε είναι η μονάδα να είναι σε επιφυλακή, αλλά κάποιος πρέπει να πληρώσει το κόστος», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας για την ασφάλεια εφοδιασμού.

«Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, θα θέσουμε στον κ. Στάσση μια σειρά θεμάτων. Περιμένουμε εξελίξεις καθώς εκκρεμεί και η συνάντηση της Επιτροπής Διαβούλευσης στην Αθήνα», ανέφερε ακόμη.

«Την αγωνία των εργαζομένων δεν θα τη βάλουμε στο ζύγι», είπε επίσης κλείνοντας, αναφορικά με το μέλλον των εργαζομένων στην επιχείρηση.

X