Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Σίμο Δανιηλίδη Δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών.

Ο εκ νέου Δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών εκλέγεται για 8η συνεχόμενη φορά, λαμβάνοντας ποσοστό 78,8%  από την πρώτη Κυριακή. Εκτιμώντας τους λόγους της επανεκλογής του δήλωσε: «Το έργο μας, η δουλειά μας, η αφοσίωσή μας στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι συνεργάτες , το όραμά μας, η προσπάθειά μας δικαιώνονται κι επιβραβεύονται από την τοπική κοινωνία».

Ο κ. Δανιηλίδης αναφέρθηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση λέγοντας ότι είναι ο καλύτερος θεσμός που μπορεί να εξυπηρετήσει την κοινωνία, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας την έχει υποβαθμισμένη. Χρειάζονται περαιτέρω μεταρρυθμίσεις και αλλαγές έτσι ώστε να υπάρξει σύγκλιση με την τοπική αυτοδιοίκηση στην Ευρώπη. Στις Σκανδιναβικές κυρίως χώρες έχει γίνει αντιληπτό από το κράτος, όπως είπε ο κ. Δανιηλίδης, ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να έχει περισσότερες αρμοδιότητες, αφήνοντας έτσι χώρο στο κράτος να ασχοληθεί με τα πολύ σοβαρά.

Μιλώντας για τη νέα πενταετή πλέον θητεία, ανέφερε ότι υπάρχει ένα νέο καλά σχεδιασμένο, τεκμηριωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα, με προτεραιότητες κατά βάση στις υποδομές και τα προγράμματα για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και για τα άτομα με αναπηρία.

Τέλος, πρόκειται να κατασκευαστεί στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών  το πρώτο στην Ελλάδα Δημοτικό Κέντρο Πρόληψης για τη νόσο Αλτσχάιμερ, που όπως όλα δείχνουν, θα είναι η νόσος του αιώνα, η οποία θα επηρεάσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού σε παγκόσμια κλίμακα.

Σύνταξη: Μαρία Κοτζακόλιου

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X