Την σφράγιση των εγκαταστάσεων του στεγασμένου σταθμού αυτοκινήτων, ο οποίος βρίσκεται στην Κοζάνη, Πλατεία Συντάγματος, αποφάσισε η Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με σχετική απόφαση που μάλιστα αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Να σημειωθεί πως το στεγασμένο πάρκινγκ  επιφανείας 3451  τ.μ χωρητικότητας 112 αυτοκινήτων βρίσκεται στην Κοζάνη Πλατεία Συντάγματος και ανήκει στο Δήμο Κοζάνης. Η σφράγιση των εγκαταστάσεων ορίστηκε ότι θα πραγματοποιηθεί μετά από τριάντα (30) ημερολογιακές ημέρες.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση «ο ανωτέρω σταθμός αυτοκινήτων έως σήμερα δεν έχει γνωστοποιήσει την λειτουργία του με τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, όπως προβλέπουν οι ισχύουσες διατάξεις.». Μάλιστα στις  02-03-2023 (σ.σ. δηλαδή επί θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής), είχε γίνει έκθεση αυτοψίας από την οποία διαπιστώθηκε η λειτουργία του χώρου στάθμευσης χωρίς να ισχύουν: η άδεια λειτουργίας, το πιστοποιητικό πυρασφάλειας και η βεβαίωση ελέγχου εν γένει ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, όπως τονίζεται στο έγγραφο της Περιφέρειας.

Το θέμα είχε απασχολήσει, τον Αύγουστο και το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, μετά από σχετική ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου Ζήση Μάρα.

X