Συνταρακτική αποκάλυψη Πολάκη:

Ποιος και γιατί βάζει Πτολεμαΐδα και Κοζάνη να τσακώνονται!

Σε μια συνταρακτική αποκάλυψη που αφορά την περιοχή μας προχώρησε προχθές, Μεγάλη Δευτέρα, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός υγείας των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλος Πολάκης.

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης της τροπολογίας που επιτρέπει σε ιδιώτες γιατρούς να χειρουργούν σε δημόσια νοσοκομεία και απευθυνόμενος στο σημερινό Υπουργό υγείας κ.  Άδωνι Γεωργιάδη, με τον οποίο είναι γνωστό πως έχει δεσμούς έντονης και μεγάλης… αγάπης, του απηύθυνε τα εξής δύο ερωτήματα:

«Γιατί βάζεις Πτολεμαΐδα και Κοζάνη να τσακώνονται; Επειδή είσαι από το Αμύνταιο;»

Η τοποθέτηση αυτή του πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ έγινε με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του κ. Γεωργιάδη που ονόμασε το Μποδοσάκειο ως το μεγάλο νοσοκομείο αναφοράς στην περιοχή μας (μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό ρεπορτάζ στο link  https://e-ptolemeos.gr/a-georgiadis-to-mpodosakeio-nosokomeio-anaforas-tis-dytikis-makedoniasvideo).

Δήλωση που έγινε δεκτή με ικανοποίηση στην Πτολεμαΐδα αλλά προκάλεσε προβληματισμό στην Κοζάνη.

***

Όπως ήταν φυσικό, επόμενο και αναμενόμενο, η τοποθέτηση αυτή του κ. Πολάκη μπορεί να μην προκάλεσε αίσθηση μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, αλλά έφτασε αμέσως στην περιοχή μας και διαδόθηκε με ταχύτητα αστραπής και στις δύο πόλεις, Πτολεμαΐδα και Κοζάνη.

Στο άκουσμα της δε και μετά το αρχικό ξάφνιασμα τους, ήταν πολλοί αυτοί που αναφώνησαν, και στη μία και στην άλλη πόλη, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«τώρα εξηγούνται όλα. Μας βάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης να τσακωνόμαστε!»

***

Ο ένοχος, λοιπόν, είχε βρεθεί, και επιπρόσθετα ήταν γνωστός και ο λόγος που προβαίνει σε μια τέτοια ενέργεια καθώς, σύμφωνα με τον κ. Παύλο Πολάκη, ο κ. Γεωργιάδης το κάνει επειδή είναι απ’ το Αμύνταιο!

Δεν εξήγησε όμως τι κρύβεται πίσω απ’ αυτή την ενέργεια, τους βαθύτερους λόγους, δηλαδή.

***

Έτσι, μοιραία και αναπόφευκτα άρχισαν τα σενάρια και οι εικασίες.

Η πιο πιθανή από τις διάφορες εικασίες που ακούστηκαν φαίνεται να  είναι η εξής:

Ο κ. Γεωργιάδης το κάνει καθώς εκτιμά πως σε μια κόντρα που μπορεί να ξεσπάσει ανάμεσα σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη για το θέμα του νοσοκομείου αναφοράς, μπορεί να μην υπάρξει νικητής ανάμεσα στις δύο.

Ωστόσο, ο νικητής δεν αποκλείεται να είναι κάποιος τρίτος και αυτός να είναι το Αμύνταιο!

***

Πώς;

Είναι πολύ απλό.

Όσο οι δύο πόλεις αντιμάχονται και δεν μπορούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για το αν Νοσοκομείο αναφοράς θα είναι το Μποδοσάκειο ή το Μαμάτσειο, τότε θα μπορέσει να παρέμβει, ο ίδιος ως Υπουργός υγείας, για να προσφέρει τη Σολομώντεια λύση, λέγοντας, πάνω κάτω, τα εξής: «Αφού δεν μπορείτε να καταλήξετε σε συμφωνία  και για να μη μαλώνετε, το νοσοκομείο αναφοράς δεν θα είναι ούτε στην Πτολεμαΐδα, αλλά ούτε και στην Κοζάνη. Θα είναι στο Αμύνταιο, ως ουδέτερη πόλη!»

***

Αν ληφθεί τελικά μια τέτοια απόφαση, εξηγείται απόλυτα το γιατί ο κ. Γεωργιάδης βάζει τις δύο πόλεις να τσακώνονται, ακολουθώντας τη γνωστή ρήση «διαίρει και βασίλευε».

Και στην προκειμένη περίπτωση εκείνο που θα «βασιλέψει» θα είναι το Αμύνταιο, απ’ όπου και κατάγεται.

***

Βέβαια, υπάρχει μια κρίσιμη λεπτομέρεια στην όλη υπόθεση, την οποία δεν πρέπει να παραβλέψουμε.

Για να εδρεύει το νοσοκομείο αναφοράς της περιοχής μας στο Αμύνταιο, θα πρέπει να δημιουργηθεί εκεί το απαραίτητο νοσοκομειακό συγκρότημα, καθώς σήμερα δεν υπάρχει!

Κανένα πρόβλημα.

Μπορεί να μεριμνήσει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης για να κτιστεί εκεί ένα καινούργιο μεγάλο νοσοκομείο, αξιοποιώντας διάφορα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

***

Αν μάλιστα γίνει κάτι τέτοιο, τότε το δικαιούται και θα πρέπει να ονομαστεί προς τιμή του «Αδώνειο ή Γεωργιάδειο Νοσοκομείο Αμυνταίου».

Και επειδή ξέρουμε πόσο γαλαντόμος και μεγάθυμος είναι ο κ. Γεωργιάδης δεν αποκλείουμε πως είτε κατά τη θεμελίωση του νοσοκομείου είτε κατά τα εγκαίνια του, θα καλέσει και θα επιμείνει να παραστεί και ο κ. Παύλος Πολάκης προκειμένου να θέσουν μαζί το θεμέλιο λίθο ή να κόψουν κρατώντας από κοινού το ψαλίδι την άσπρη κορδέλα.

 

X