Συνταγή της “Melisoula” για Λαγάνα χωρίς ζύμωμα – Πανεύκολη και πεντανόστιμη

Ενόψει της Καθαράς Δευτέρας μπαίνουμε στην κουζίνα και ετοιμάζουμε τις πιο νόστιμες και εύκολες λαγάνες ! Φέτος κάντε τη διαφορά και φτιάξετε κι εσείς σπιτική λαγάνα για τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Φτιάχνουμε λαγάνες για την Καθαρά Δευτέρα!

Servings 2 λαγάνες

Prep Time 30 λεπτά

Cook Time 20 λεπτά

Total Time  50 λεπτά

Ingredients

980 gr αλεύρι σκληρό
13 gr μαγιά ξερή
15 gr αλάτι
115 gr ζάχαρη κρυσταλλική
80 gr ταχίνι
60 ml καλαμποκέλαιο
650 ml νερό χλιαρό

Για να ψεκάσουμε τις λαγάνες

100 gr νερό
10 gr ζάχαρη

Instructions

Βάζουμε σε ένα μπολ την μαγιά, τη ζάχαρη, το ταχίνι και το νερό χλιαρό. Προσέχουμε να μην είναι πολύ ζεστό το νερό και κάψει την μαγιά.
Αφήνουμε στην άκρη για 15-20 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Έπειτα προσθέτου το καλαμποκέλαιο, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι.
Μόλις ενωθούν καλά όλα τα υλικά, αδειάζουμε την ζύμη σε λαδωμένο μπολ & σκεπάζουμε για να διπλασιαστεί (1 με 2 ώρες)
Αφαιρούμε τη ζύμη από το μπολ και με ένα ίσιο μαχαίρι κόβουμε σε 2 ίσα κομμάτια τη ζύμη και απλώνουμε το κάθε κομμάτι πάνω σε μία λαδόκολλα ή σε λαδωμένη επιφάνεια.
Ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη και λίγο αλευριού σε λαγάνες τόσο μεγάλες ώστε να χωράνε σε 2 ταψιά φούρνου.
Μεταφέρουμε τις λαγάνες μας σε 2 ταψιά με λαδόκολλα ανοίγοντας τες λίγο πάνω στο ταψί για να κρατήσουν το σχήμα τους κατά το ψήσιμο.
Σκεπάζω τις λαγάνες και αφήνω μισή ώρα να φουσκώσουν. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζω κάτω – κάτω ένα μπολ με νερό.
Κάνω δαχτυλιές στις λαγάνες ψεκάζω με ζαχαρόνερο ή νερό με μέλι και ρίχνω σουσάμι.
Ψήνω 20-25  λεπτά περίπου και ελέγχω, πάντα ανάλογα τον φούρνο

***Ψεκάζω 1-2 φορές τα πρώτα 10 λεπτά για πιο τραγανές λαγάνες.

Βγάζω το μπολ με το νερό από το φούρνο και ψήνω άλλα 15 λεπτά.

Δ. Καμαριάδης: Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής ”Υπό το Βέρμιο” του Πασχάλη Τσολάκη το Σάββατο 10/5 στην Κοζάνη

Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου, φιλοξένησε τον Δημήτρη Καμαριάδη – Συντονιστή της Εκδήλωσης παρουσίασης  της ποιητικής Συλλογής  «ΥΠΟ ΤΟ ΒΕΡΜΙΟ» του Πασχάλη Τσολάκη.

Read More »

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την έναρξη των αιτήσεων επιδότησης του ρεύματος στις επιχειρήσεις

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εστιατορίων Καφετεριών Τουριστικών Επιχειρήσεων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας ενημερώνει για την έναρξη αιτήσεων επιδότησης ρεύματος σε επιχειρήσεις, αναφέροντας τα εξής: «Αγαπητοί συνάδελφοι,

Read More »
X