Τη συνέχιση λειτουργίας του ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών, αποφάσισε χθες τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, στηρίζοντας έτσι την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια, ενισχύοντας τις κοινωνικές δομές του Δήμου Κοζάνης.

Ο Δήμος Κοζάνης υπέβαλλε την πρόταση για τη συνέχιση λειτουργίας της δομής και του προγράμματος, ως έργο γέφυρα στο επόμενο ΕΣΠΑ.

Το Σάββατο στην Κοζάνη βρέθηκε και η Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ζέφη Δημαδάμα, η οποία είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Κοζάνης και τα στελέχη του Ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών.

Η κα Δημαδά εξήρε τις προσπάθειες του Δήμου, όπως αυτές υλοποιούνται μέσα από το «Σχέδιο Δράσης για την ένταξη της ισότητας των φύλων στο Δήμο Κοζάνης», το οποίο αποτελεί ένα από τα ελάχιστα ενεργά σχέδια δράσης στη χώρα μας. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της στην περαιτέρω ενίσχυση αυτών των δράσεων, καθώς και στην λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών. Επίσης, η κ. Δημαδάμα κάλεσε το δήμαρχο Κοζάνης σε μία νέα συνάντηση εργασίας στην Αθήνα για την άμεση διευθέτηση των ζητημάτων που τέθηκαν.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X