Κυκλοφόρησε πριν λίγες ώρες και παρόλο που δεν καταφέραμε να την διασταυρώσουμε παίρνουμε το ρίσκο και σας μεταφέρουμε την παρακάτω είδηση.

Ψηφοφόροι, φίλοι, θαυμαστές και υποστηρικτές του Υπουργού Εργασίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη σκέφτονται σοβαρά από το νέο έτος να οργανώσουν μια συναυλία οικονομικής ενίσχυσης του!

Ο λόγος βρίσκεται σ’ αυτά που είπε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Αντένα «Καλημέρα Ελλάδα» και τους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου  προχθές Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, σχετικά με το πόσα χρήματα χάνει ως Υπουργός έναντι των απλών βουλευτών.

***

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι: «Εγώ για να καταλάβει ο κόσμος, γιατί δεν τα ξέρει αυτά, είμαι υπουργός Εργασίας και πρώην υπουργός Ανάπτυξης. Ξέρετε ποιος είναι ο μισθός που παίρνει ο υπουργός στην Ελλάδα; Μηδέν. Ούτε ένα ευρώ. Επειδή είμαι βουλευτής, παίρνω μόνο την βουλευτική αποζημίωση. Εγώ παίρνω λιγότερα από τους βουλευτές γιατί οι βουλευτές πάνε στις επιτροπές της Βουλής, εμείς απαγορεύεται να είμαστε. Άρα όταν είναι κάποιος υπουργός χάνει περίπου 600-700 ευρώ το μήνα.»

Όπως ήταν φυσικό και επόμενο όσοι άκουσαν τα λόγια αυτά, ή τα διάβασαν αργότερα στις διάφορες ενημερωτικές ιστοσελίδες που τα αναπαρήγαγαν, ένιωσαν ρίγη συγκινήσεως για τη δεινή οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται ο Υπουργός κ. Γεωργιάδης, αλλά και οι υπόλοιποι συνάδελφοι του Υπουργοί και Υφυπουργοί.

***

Ρίγη συγκινήσεως που δεν άργησαν να εξελιχθούν σ’ ένα διαρκώς διογκούμενο κύμα συμπαράστασης προς τον δοκιμαζόμενο πολιτικό, το οποίο οδήγησε στο αναπόφευκτο και εύλογο ερώτημα.

Τι θα μπορούσαν να κάνουν για να τον βοηθήσουν, τόσο αυτόν όσο και τους υπόλοιπους υπουργούς που δοκιμάζονται τόσο σκληρά;

***

Ιδέες έπεσαν πολλές στο τραπέζι (σ. σ. μερικές έπεσαν και κάτω…) και εκείνη που λέγεται πως προκρίθηκε ως η καλύτερη και ίσως η πιο αποτελεσματική ήταν η ιδέα να διοργανωθεί μια μεγάλη συναυλία με μεγάλα και γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής, τα έσοδα της οποίας θα δοθούν προς ενίσχυση του Υπουργού Εργασίας.

Στόχος, αρχικά, να καλυφθεί τουλάχιστον το ποσό των επτά χιλιάδων διακοσίων ευρώ (7.200) που αντιστοιχεί στην απώλεια ενός έτους (600 Χ 12 μήνες= 7.200 ευρώ).

Αν το υπερβεί, ό,τι περισσέψει θα μπει σ’ έναν ειδικό κουμπαρά, για τη χρήση του οποίου θα σας εξηγήσουμε πιο κάτω.

***

Φυσικά, επειδή ο κ. Γεωργιάδης δεν είναι ο μοναδικός Υπουργός της Κυβέρνησης που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα, ανάλογες ενέργειες θα πρέπει να γίνουν και για τους υπόλοιπους εξήντα ένα (61) Υπουργούς και Υφυπουργούς.

Δηλαδή, να διοργανωθούν συναυλίες οικονομικής στήριξης για τον καθένα χωριστά.

Υπάρχει βέβαια ένα μικρό πρόβλημα καθώς το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο έχει εξήντα δύο (62) μέλη και ο χρόνος έχει μόλις πενήντα δύο (52) εβδομάδες, οπότε δεν θα μπορεί να γίνεται μια συναυλία την εβδομάδα, όπως θα ήταν το λογικό και το φυσιολογικό, αλλά κάποιες εβδομάδες θα πρέπει να γίνονται δύο.

Επίσης, αν γίνονται τόσες συναυλίες μέσα σ’ ένα χρόνο ίσως να μην φτάνουν οι Έλληνες καλλιτέχνες και να χρειαστεί να ζητήσουμε και από το εξωτερικό.

***

Όπως αναφέρουμε και πιο πάνω ο ελάχιστος στόχος κάθε συναυλίας θα είναι τα 7.200 ευρώ, αλλά λόγω της γνωστής αγάπης που τρέφουν οι Έλληνες πολίτες για τους πολιτικούς και ειδικά τους Υπουργούς, θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως όχι απλώς θα τον πετυχαίνουν αλλά και θα τον υπερβαίνουν.

Εδώ μπαίνει πλέον το θέμα του κουμπαρά στον οποίο θα καταλήγουν όλα αυτά τα πλεονάσματα.

Πλεονάσματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο τέλος του χρόνου για να δίνονται και μπόνους στους Υπουργούς με βάση την απόδοση τους!

***

Έτσι, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που κοπιάζουν για να μας κάνουν τη ζωή όσο πιο εύκολη και καλή γίνεται και να λύνουν κάθε μας πρόβλημα, θα έχουν δύο επιπλέον κίνητρα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Το ένα κίνητρο θα είναι ότι δεν θα νοιάζονται πώς θα βγάλουν το μήνα επειδή τους λείπουν εξακόσια ευρώ και θα τρέχουν γι’ αυτό στα σούπερ μάρκετ για να προλάβουν τις προσφορές τους χάνοντας ώρες καθώς θα περιμένουν στην ουρά, και άρα θα αφοσιώνονται απερίσπαστοι στα καθήκοντα τους.

Το άλλο κίνητρο είναι πως θα κάνουν το κάτι παραπάνω προκειμένου να πιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερους στόχους για να κερδίσουν και το μπόνους στο τέλος της χρονιάς που θα τους επιτρέψει να περάσουν καλύτερες γιορτές.

***

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία, πολύ αγάπη και πάρα πολλές χαρούμενες στιγμές για όλους μας.

Υ.Γ. Αν η είδηση επαληθευτεί και διοργανωθεί όντως συναυλία, θα φροντίσουμε να σας ενημερώσουμε για τη μέρα, την ώρα και τον τόπο.

 

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X