Με αποκλειστικό θέμα το μέλλον των Τηλεθερμάνσεων και ειδικά το ζήτημα της νέας Διαδημοτικής Επιχείρησης των τριών Δήμων(Κοζάνης, Εορδαίας και Αμυνταίου), συναντήθηκαν την Τετάρτη το βράδυ ο νέος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης και οι Δήμαρχοι, Λάζαρος Μαλούτας, Παναγιώτης Πλακεντάς και Άνθιμος Μπιτάκης.

Παράλληλα στη συνάντηση που προκάλεσε ο νέος Περιφερειάρχης, βρέθηκαν και οι νέοι Δήμαρχοι Κοζάνης και Αμυνταίου, Γιάννης Κοκκαλιάρης και Γιάννης Λιάσης, οι πρόεδροι των δημοτικών επιχειρήσεων Τηλεθέρμανσης, διευθυντικά στελέχη, καθώς και ο Τάσος Σιδηρόπουλος εκ μέρους της ΑΝΚΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» η συζήτηση κινήθηκε κυρίως γύρω από τις πιέσεις της ΔΕΗ που ζητά να γίνουν όλες οι διαδικασίες για τη σύσταση της διαδημοτικής επιχείρησης, τη συγκρότηση νέου Δ.Σ., τον καταμερισμό του μετοχικού κεφαλαίου και όλα τα υπόλοιπα διαδικαστικά, ώστε να προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή της ΣΗΘΥΑ που είναι απαραίτητη για τη λειτουργία των τηλεθερμάνσεων το επόμενο διάστημα.

Όπως συμφωνήθηκε μεταξύ όλων των εμπλεκομένων, ο Γιώργος Αμανατίδης θα αναλάβει την πρωτοβουλία να ενημερώσει τη ΔΕΗ πως οι τρεις Δήμοι συμφωνούν στη σύσταση της διαδημοτικής επιχείρησης, με τις διαδικασίες και τις αποφάσεις όμως να λαμβάνουν τα νέα Δημοτικά Συμβούλια τα οποία θα αναλάβουν από 1/1/2024.

Έτσι η ΔΕΗ αναμένεται να έχει στα χέρια της τη συγκεκριμένη δέσμευση, να επικυρώσει τη διαγωνιστική διαδικασία με τον ΗΛΕΚΤΩΡ και να προχωρήσει τα επόμενα βήματα για την κατασκευή της ΣΗΘΥΑ.

Από εκεί και πέρα οι νέες δημοτικές αρχές οφείλουν να συμφωνήσουν σε μια σειρά ζητημάτων, χωρίς χρονοτριβές(κάτι όχι ιδιαίτερα εύκολο), ώστε το επόμενο διάστημα να καθοριστούν και πιο βασικά ζητήματα όπως τα κόστη, η ιδία συμμετοχή του κάθε Δήμου κλπ.

Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Εορδαίας, μετά από επιλογή του Γιώργου Αμανατίδη, υπήρξε συζήτηση για μια σειρά ζητημάτων γύρω από τις τηλεθερμάνσεις, ενώ αναφέρθηκε και το θέμα της κατάθεσης του νέου ΕΣΕΚ.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X