Οι εννέα μούσες του Πόντου, με τις πατροπαράδοτες στολές της ράτσας τις γνωστές μέχρι και σήμερα, ΖΟΥΠΟΥΝΕΣ, σε αναμνηστική φωτογραφία την αποκριάτικη περίοδο του 1947 με ένα χρονικό ερωτηματικό μας (;).

Η εικονιζόμενη ομάδα των ωρίμων κυριών ή και δεσποινίδων, με τις παιδικές ψυχούλες, αποτελούσε ένα ζωντανό κομμάτι του ποντιακού στοιχείου που παρακολουθούσε και συμμετείχε σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται, στην αναπτυσσόμενη νέα προσφυγική Κοινότητα των Καϊλαρίων, όπως, χοροί, φιλικές συγκεντρώσεις αναψυχής και γνωριμιών, θεατρικές Ποντιακές παραστάσεις, συμμετοχή – τήρηση των θρησκευτικών μας παραδόσεων και εθίμων.

Στη φώτο μας, από αριστερά :
Σειρά 1η, καθήμενες: Θεολογίδου Ευθυμία – Σαλονικίδου και άγνωστη μας κοπελίτσα, από την Κοζάνη, αλλά, με ποντιακή συνείδηση, όπως μας πληροφόρησαν.
Σειρά 2η, όρθιες: Αποστολίδου Ελένη-Ζαζοπούλου, η άγνωστη μας X;, Αποστολίδου Φανή-Κωτίδου, Ορφανίδου Ελένη-Τσεχελίδου, η άγνωστη μας, X ;,καταγωγή Σούρμενα, η Σιβροπούλου Αφροδίτη και η άγνωστη μας X;.
Ζητάμε συγγνώμη γιατί δεν καταφέραμε να συμπληρώσουμε όλα τα ονόματα , παρά την ιδιαίτερη προσπάθειά μας, εδώ και 1 χρόνο.

X