Εκδήλωση συζήτηση με θέμα Προσυνεδριακός διάλογος των Οργανώσεων ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην κατάμεστη από κόσμο Αίθουσα του Δ.Σ. Εορδαίας στην Πτολεμαΐδα.  Ομιλητές ήταν η Ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά, το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Αδαμίδης και η βουλευτής ΠΕ Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Καλλιόπη Βέττα.

Η κ. Κουντουρά σε δηλώσεις της αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνουν στην ΕΕ να αντιμετωπιστεί η απολιγνιτποποίηση, αλλά και στην πράσινη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια ώστε να γίνει σταδιακά και να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα οι κάτοικοι. “Η ακρίβεια μας τσάκισε και εγώ προσπάθησα για τη στήριξη των μικρομεσαίων και της τοπικής κοινωνίας και της Δ. Μακεδονίας. Το ψήφισμα περιλαμβάνει μέσα από το ταμείο ανάκαμψης ώστε τα κτίρια και οι ομορφιές της Δ. Μακεδονίας να μπουν στο χάρτη του τουρισμού”, είπε επίσης, λέγοντας πως είναι σημαντικό να “σταθούμε δίπλα στην κοινωνία που υποφέρει”. Η ίδια κατέκρινε, επίσης,, την κυβέρνηση για τις πολιτικές της, που φτωχοποιούν τους Έλληνες περισσότερο, όπως είπε.

Επίσης, η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των οδηγιών και κανονισμών που ψηφίζονται στην Ευρωβουλή, λέγοντας πως “η ψήφος τους είναι η δύναμή τους. Εμείς αγωνιζόμαστε για να προστατέψουμε τα συμφέροντα της Ελλάδας και να υποστηρίξουμε οφέλη για την πατρίδα μας σε μια Ευρώπη που εξελίσσεται”, καλώντας τους νέους και όσους απέχουν στις Ευρωεκλογές, να μην αφήνουν άλλους να αποφασίζουν για αυτούς χωρίς αυτούς.

Η Κ. Βέττα τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε ένα στάδιο επανεκκίνησης και στις συζητήσεις που κάνει με την κοινωνία. “Τα συνέδρια γίνονται για να ακούσουμε την κοινωνία και στην περιοχή μας έχουμε τεράστια προβλήματα, από τα αποτελέσματα της βίαιης απολιγνιτοποίησης”, είπε χαρακτηριστικά, θίγοντας τα προβλήματα της ανεργίας, ακρίβειας ως τεράστια προβλήματα στην περιοχή αλλά και πανελλαδικά, όπως και την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων αλλά και τα προβλήματα των αγροτών. “Υπάρχουν τριγμοί στο κυβερνών κόμμα και εμείς προτείνουμε μια άλλη διακυβέρνηση της χώρας”, είπε επίσης.

Από την πλευρά του ο κ. Αδαμίδης αναφέρθηκε στο προσυνεδριακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαν στόχο την ανασυγκρότηση, την αναγέννηση και την ανανέωση του κόμματος, εξωστρέφειας αλλά και πολιτικής, όπως είπε χαρακτηριστικά. Χαρακτήρισε πολύ επιτυχημένο το συνέδριο που έγινε την περασμένη Κυριακή, γιατί συμμετείχαν και οι 13 δήμαρχοι της περιοχής, ο περιφερειάρχης, φορείς, συνδικαλιστικά στελέχη, πανεπιστήμιο, φορείς, επιμελητήρια, σε μια “ουσιαστική συζήτηση” που έγινε όπως τόνισε.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X