Το θέμα της νέας ετικέτας της εταιρίας «ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ» που προκάλεσε αντιδράσεις, όπως είχε αποκαλύψει με ρεπορτάζ του ο «Π», συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου της Τρίτης, μετά από αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, ζητώντας να δοθούν εξηγήσεις γιατί αφαιρέθηκε από την ετικέτα το έμβλημα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως επίσης τι ισχύει με την προσθήκη διοξειδίου του άνθρακα στο προϊόν (όπως πλέον αναγράφεται στη νέα ετικέτα).

Ο π. πρόεδρος της «ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ» Χρ. Θωμαΐδης παραδέχθηκε πως όντως πως αυτό συνέβη από λάθος, λέγοντας πως δεν υπήρξε πολιτική σκοπιμότητα και σημειώνοντας πως σύντομα θα είναι διαθέσιμες οι ετικέτες που θα έχουν το έμβλημα του Μ. Αλεξάνδρου.

Αιτιολόγησε, μάλιστα, το λάθος, σημειώνοντας πως υπήρξε μια καταγγελία τον Σεπτέμβριο του ’21 που έβαλε την εταιρεία σε κύκλο ελέγχων από τα υπουργεία και χρειάστηκε σε αυτά τα πλαίσια να γίνουν μια σειρά παρεμβάσεων, μια εξ αυτών αφορούσε και νέα ετικέτα. Η αλλαγή έγκειται στο ότι θα έπρεπε να αναφέρεται στην ετικέτα ότι το προϊόν εμπλουτίζεται με φυσικό διοξείδιο του άνθρακα, πηγής, κάτι που τόνισε πάντα ίσχυε, συνεπώς θα έπρεπε να εναρμονιστεί και στην ετικέτα.

«Παράλληλα έγιναν και άλλες αλλαγές στην ετικέτα και στην αλλαγή επάνω παραλάβαμε ετικέτες χωρίς το έμβλημα του Μ. Αλεξάνδρου. Δεν θα είχαμε καθόλου ετικέτες για να δουλέψουμε και η παραγωγή έπρεπε να προχωρήσει. Αμέσως όμως αντιδράσαμε και τις επόμενες ημέρες αναμένουμε τη νέα ετικέτα που θα μπαίνει στα μπουκάλια. Δεν υπήρξε πολιτική σκοπιμότητα. Διέφυγε της προσοχής μας, ήταν λάθος, διορθώθηκε, διορθώνεται και ζητάμε συγνώμη από το κοινό. Το θέμα έληξε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θωμαϊδης, εξηγώντας τι ακριβώς συνέβη και από λάθος, όπως αιτιολόγησε, πάρθηκε η εν λόγω απόφαση, «εν γνώσει του δημάρχου».

«Αν υπονοεί κάποιος ότι υπάρχει άλλου είδους σκοπιμότητα, αυτό είναι προσβλητικό», απάντησε για το ίδιο θέμα, σχετικά, ο δήμαρχος Γ. Λιάσης, ο οποίος προσέθεσε πως ο κ. Θωμαΐδης ήταν «σαφής», λέγοντας και αυτός ότι «διέφυγε της προσοχής μας αλλά έπρεπε η παραγωγή να σταματήσει στην αιχμή της και άμεσα δόθηκε εντολή να τυπωθεί νέα ετικέτα με 13 διορθώσεις». Μάλιστα στις νέες διορθώσεις, όπως έδειξε στο σώμα ο κ. Λιάσης, είναι η προσθήκη της ελληνικής σημαίας στο προϊόν. Για το Διοξείδιο του Άνθρακα, απάντησε πως έμπαινε στο προϊόν από το 1958.

Τέλος, ανέφερε πως ειδική συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο για το «Ξινό Νερό» θα γίνει τον Οκτώβριο.

X