Την κραυγή αγωνίας τους και παράλληλα την αγανάκτησή τους εξέφρασαν για άλλη μία φορά οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ από την περιοχή των Σερβίων, οι οποίοι βρίσκονται χωρίς δουλειά από τις 4 Νοεμβρίου μετά τη διακοπή της συνεργασίας ΜΕΤΕ-ΔΕΗ.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών βρέθηκαν τη Δευτέρα το απόγευμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και εκτός ημερήσιας διάταξης έθεσαν ενώπιον του σώματος το θέμα, ζητώντας έμπρακτη στήριξη στα αιτήματά τους.

Ο Λουκάς Ζαρογιάννης ζήτησε η ΔΕΗ να εφαρμόσει τη σύμβαση με τη ΜΕΤΕ και να βρεθεί τρόπος ώστε όλοι οι επαγγελαμτίες του κλάδου να μπορέσουν να μετασχηματίσουν τις δουλειές τους στα πλαίσια της Μετάβασης.

Σε πιο έντονο ύφος ο Μανώλης Θεοδωρίδης μίλησε για υπεύθυνους εντός της αίθουσας σχετικά με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο συγκεκριμένος κλάδος, αναφερόμενος τόσο στον νυν όσο και στον πρώην Περιφερειάρχη, ενώ υποστήριξε πως ο Γιώργος Αμανατίδης θα είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο εφόσον δεν δώσει τη λύση την οποία δεσμεύτηκε πως θα δώσει.

Χωρίς να σηκώσει τους τόνους ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας θύμισε πως ήταν και είναι μαζί με τα δίκαια αιτήματα των ιδιοκτητών φορτηγών, τόνισε πως με δικές του ενέργειες ως Βουλευτή η δουλειά τους συνεχιζόταν για αρκετό διάστημα και παραδέχθηκε πως πλέον υπάρχει μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

«Αντιλαμβάνομαι πλήρως τη δυσκολία, ζήτησα από τη ΔΕΗ να δουν τι κόστος θα είχε ο ανάδοχος και τι εσείς θα κερδίζατε ώστε να καθοριστεί μία αποζημίωση. Είναι κάτι που το σκέφτονται στη ΔΕΗ».

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών ζήτησαν να γραφτεί ένα ψήφισμα ή μία απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με τα αιτήματά τους, με όλες τις πλευρές να συμφωνούν πως σε αυτό θα πρέπει να τονίζεται η προσπάθεια για τήρηση της σύμβασης από πλευράς ΔΕΗ, αλλά και η δημιουργία ενός προγράμματος μέσω του Ταμείου Μετάβασης που θα ενισχύσει τους επαγγελματίες του κλάδου.

Ο Γιώργος Κασαπίδης έκανε λόγο για προοπτική μεταφοράς λιγνίτη σε άλλες μονάδες και ένα πρόγραμμα για την ενίσχυση των επαγγελματιών, με τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου να καταγγέλλει τη ΔΕΗ για αντιθεσμική λειτουργία:

«Πρέπει να ολοκληρωθεί η σύμβαση με εντολή του Υπουργείου».

Για τα αποτελέσματα της πράσινης μετάβασης και της απολιγνιτοποίησης έκανε λόγο ο Νόντας Στολτίδης, στηρίζοντας τα αιτήματα των ιδιοκτητών φορτηγών.

Πιθανότατα την Τρίτη το ψήφισμα- απόφαση θα εγκριθεί με δια περιφοράς συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X