Την τιμητική είχε σήμερα Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024 , το Δημοτικό Κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας , όπου με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια και ο καθαγιασμός των υδάτων .

Από νωρίς αρκετός ήταν ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στον όμορφο και άνετο χώρο του Κολυμβητηρίου μας για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού ,που πραγματοποιήθηκε Παρουσία των τοπικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.
Οι δεινοί κολυμβητές μέλη της Ακαδημίας βούτηξαν στα νερά της θερμαινόμενης πισίνας, για να πιάσουν το Σταυρό που έριξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμανδρίτης Θεωνάς Αθανασιάδης , ενώ η τυχερή η οποία ανέσυρε το Σταυρό ήταν η πανευτυχής μαθήτρια της Β’ τάξης Λυκείου Ελένη Σαββίδου.
Υγεία και φώτιση προς όλους ευχήθηκε ο Πατήρ Θεωνάς , καθώς ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ για τη σημασία της ημέρας και της νέας χρονιάς ήταν και τα μηνύματα του Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά , του Αντιπεριφερειάρχου Δυτικής Μακεδονίας Νίκου Λυσαρίδη και της Προέδρου της Κοινότητας Πτολεμαΐδας Αλεξάνδρας Τσιτσιντά.
Ήταν μία ακόμα όμορφη διοργάνωση των υπευθύνων του Κολυμβητηρίου και του Δήμου , ενώ παράλληλες εκδηλώσεις για τον Αγιασμό των υδάτων πραγματοποιήθηκαν στις Τοπικές Κοινότητες Ολυμπιάδας , Φούφα, Μηλοχωρίου, Εμπορίου , Περδίκκα , Ερμακιάς , Πύργων και Καρυοχωρίου του Δήμου Εορδαίας , όπου πολλοί ήταν οι νέοι που βούτηξαν στα παγωμένα νερά προκειμένου να λάβουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού και τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος .
Είθε η ζωή όλων να είναι πάντα γεμάτη
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X