Μπροστά σε μια μεγάλη σύμπτωση, σε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη βρέθηκε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιάννης Βουτσινάς, ο οποίος τις προηγούμενες μέρες βρέθηκε στη Δυτική Μακεδονία. Στα πλαίσια της επίσκεψής του, βρέθηκε στον Άγιο Γερμανό των Πρεσπών και περιηγήθηκε στον όμορφο οικισμό.
Λίγο πριν πάρει το δρόμο της επιστροφής για Φλώρινα, είδε μια από τις λιγοστές κατοίκους του χωριού – μια συμπαθέστατη κυρία – και συνομίλησε μαζί της, τόσο για την ιστορία του χωριού, όσο και για τον τρόπο ζωής σήμερα στον ακριτικό Άγιο Γερμανό. Στο τέλος της κουβέντας τους, η κυρία Ελευθερία τον ρώτησε  από που είναι, με τον Πρόεδρο να της λέει ότι είναι από τον Πειραιά. “Α, εμείς στο χωριό, έχουμε γαμπρό από τον Πειραιά, τον Βασίλη τον Βουτσινά”.
Έκπληκτος ο Γιάννης Βουτσινάς, αντιλήφθηκε ότι “έπεσε” πάνω σε συγγενή του, στον Πειραιώτη Βασίλη Βουτσινά ο οποίος άφησε τον Πειραιά και ήρθε να ζήσει στις όμορφες Πρέσπες και να παράγει φασόλια. Η κοινή τους καταγωγή, είναι από την Κεφαλονιά, από όπου προέρχεται η οικογένεια Βουτσινά. Ζήτησε λοιπόν, από την κυρία Ελευθερία να ειδοποιήσει τον Βασίλη να έρθει να γνωριστούν.
Οι δύο άνδρες, μπορεί να μη γνωρίζονταν, οι συστάσεις όμως έγιναν τηλεφωνικά, και μετά από λίγο βρέθηκαν σε ένα μικρό καφενείο του χωριού με την ονομασία “ω λέλε”  να διηγούνται οικογενειακές ιστορίες και να απολαμβάνουν τους μεζέδες των Πρεσπών.
Αλήθεια, πόσο πιθανό είναι, να ξεκινήσει κάποιος από τον Πειραιά, και να βρει ομοαίματο του, στην τελευταία γωνιά της Ελλάδος, σε ένα χωριό 150 κατοίκων; Τελικά, είναι πιθανό.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X