Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου εκδικάζεται στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο της χώρας η ένσταση του κ. Θανάση Σταυρόπουλου κατά του βουλευτή κ. Γιάννη Γιάτσου βασιζόμενη στο άρθρο 57 του Συντάγματος που προβλέπει πως σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 57 «τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με εταίρου ή μετόχου ή μέλους Δ.Σ. επιχείρησης η οποία α) αναλαμβάνει έργα ή μελέτες κ.τ.λ. ή συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα….»

Ακόμη στο άρθρο 2 αναφέρεται «βουλευτές που υπάγονται στις διατάξεις του πρώτου εδαφίου (ως άνω) οφείλουν μέσα σε οκτώ ημέρες αφότου η εκλογή τους γίνει οριστική να επιλέξουν με δήλωσή τους μεταξύ του βουλευτικού αξιώματος και των παραπάνω έργων ή ιδιοτήτων. Αν παραλειφθεί αυτή η εμπρόθεσμη δήλωση εκπίπτουν αυτοδικαίως από το αξίωμα του βουλευτή. »

Από την πλευρά του Βουλευτή Γρεβενών διαρρέεται η πληροφορία πως «δεν υπάρχει πρόβλημα» και πως παραιτήθηκε εμπρόθεσμα από Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Να σημειώσουμε πως η ΑΝΚΟ είναι εταιρεία μελετών όπως αυτή περιγράφεται στο άρθρο 57 του Συντάγματος στο άρθρο 1 παράγραφος α και δ καθώς και στα άρθρα 2 και 3.

Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο αποτελείται από τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας, τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, από τέσσερις αρεοπαγίτες και από τέσσερις δικαστές του Συμβουλίου Επικρατείας.

Την ίδια ημέρα εκδικάζεται και η ένσταση του π. Βουλευτή Φλώρινας της Ν.Δ. κ. Γιάννη Αντωνιάδη σε βάρος του νυν Βουλευτή κ. Σταύρου Παπασωτηρίου βάσει του άρθρου 56 του Συντάγματος περί κωλυμάτων αφού ο νυν Βουλευτής Φλώρινας ήταν πρόεδρος του Δ.Σ. του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου και δεν παραιτήθη ως ορίζει ο νόμος. Επίσης την ίδια ημέρα εκδικάζεται και η υπόθεση Βουλευτών του κόμματος των Σπαρτιατών.

Πηγή: https://grevenamedia.gr

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X