Με ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στη Δυτική Μακεδονία στις Ευρωεκλογές και την πρόβλεψη πως την επόμενη φορά όλοι οι Νομοί της θα γίνου «πράσινοι» όπως στην Κρήτη, ο Νίκος Ανδρουλάκης έκλεισε την ομιλία του στην Κοζάνη όπου περιόδευσε από τη Δευτέρα το μεσημέρι.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές του Οκτωβρίου για την ηγεσία του κόμματος, τόνισε πως στις 6 και τις 13 Οκτωβρίου η επιλογή δεν είναι για το νέο Πρόεδρο αλλά για το πως θα κυβερνηθεί η χώρα:

«Το τρένο μπήκε στις ράγες με μεγάλο κόπο όσο και αν κάποιοι ήθελαν να το εκτροχιάσουν», τόνισε, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα για τους αντιπάλους του, ενώ χωρίς να τους αναφέρει μίλησε για σύγκρουση μεταξύ του «ασυγκράτητου πάθους για την εξουσία» και του «σεβασμού στην παράταξη».

Κάνοντας αναφορά στον Πρωθυπουργό είπε πως αντίπαλος του Μητσοτάκη δεν είναι πια το σκιάχτρο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά «εμείς, το ΠΑΣΟΚ» και έθεσε ξανά το δίλλημα στα μέλη και τους φίλους του κόμματος:

«Ποιο ΠΑΣΟΚ θέλουμε; Το ΠΑΣΟΚ με τις ασθένειες που το καταδίκασαν; Εσείς επιλέγετε ποιο ΠΑΣΟΚ θέλετε. Θέλουμε το ΠΑΣΟΚ της πολιτικής αυτονομίας που στοχεύει να βελτιώσει τη ζωή των Ελλήνων. Με νέους ανθρώπους, νέους στην πολιτική τους συμπεριφορά, στην κουλτούρα τους. Όχι πελατειακές νοοτροπίες. Ο λαός θέλει νέο και σύγχρονο ΠΑΣΟΚ. Δεσμεύομαι ότι αυτά που πετύχαμε σε 2,5 χρόνια θα τα κάνουμε ακόμα περισσότερα. Πιο δυνατά απέναντι στη ΝΔ».

Παράλληλα κάλεσε τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, να ζητήσουν από τους άλλους υποψηφίους όταν έρθουν στην Κοζάνη, να αφηγηθούν τον οδικό χάρτη που έχουν για την αύξηση των ποσοστών και να μην τάζουν λαγούς με πετραχήλια:

«Είναι άλλο να φέρνεις αποτελέσματα και άλλο να τάζεις λαγούς με πετραχήλια. Ωραία τα λόγια οι πράξεις είναι δύσκολες. Ας θυμηθούν την ιστορία μας και ο Ανδρέας 7 χρόνια έκανε να ρίξει τη ΝΔ. Ότι πλήγωσε την παράταξη να αποτελέσει παρελθόν. Η παράταξη όχι μόνο ήρθε αλλά θα γίνει και κυβέρνηση».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της απολιγνιτοποίσης, τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ τη θέλει με αργά και σταθερά βήματα και έκανε λόγο για υπανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας».

Επίσης έστειλε μήνυμα σε όσους έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ για να γίνουν Υπουργοί της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, κλείνοντας ουσιαστικά την πόρτα της επιστροφής, ενώ δεν παρέλειψε να στρέψει τα βέλη του σε όσους από το βράδυ των Ευρωεκλογών πυροβολούσαν την ηγεσία την ώρα που η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχαναν δυνάμεις.

«Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αγωνίζεται αυτόνομα και όχι να το ρωτάνε με «ποιον θα πας». Ο λαός δεν περιμένει να συγκυβερνήσουμε αλλά να κυβερνήσουμε. Το ΠΑΣΟΚ αυτό κέρδισε Δήμους, είναι 2ο στην Περιφέρεια, χωρίς να έχει ούριο άνεμο. Ο Μητσοτάκης ξέρει καλά ότι μόνο εμείς έχουμε την ιστορία για να αντιμετωπίσουμε τη δεξιά στην Ελλάδα».

Τέλος, δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αλλά και τη δήλωσή του περί «σύνταξης» από την πολιτική:

«Του λέμε σήμερα από εδώ ότι στη σύνταξη θα τον στείλει ο ελληνικός λαός με τη ψήφο του στο ΠΑΣΟΚ».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε πως κατέθεσε την υποψηφιότητά από την Οργάνωση της Αιανής, όπου βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, τιμώντας έτσι μια από τις πρώτες τοπικές του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα και τους ανθρώπους που κράτησαν όρθια τη Δημοκρατική Παράταξη.

 

X