Η πραγματικά μεγάλη και εντυπωσιακή πορεία των τρακτέρ έφτασε στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας νωρίς το μεσημέρι, με τις κόρνες να ηχούν ζωηρά. Εκεί τους περίμενε ο περιφερειάρχης Γ. Αμανατίδης.

«Επιλέξαμε να έρθουμε εδώ με συμμετοχή από συλλόγους, θέλοντας να δείξουμε τη δυναμική μας και χωρίς να προκαλέσουμε προβλήματα. Ζητούμε απαντήσεις στα αιτήματά μας και δίνουμε μια εβδομάδα διορία μέχρι να έχουμε απάντηση σε όλα τα ζητήματα. Δεν θέλουμε δημιουργήσουμε πρόβλημα και η απάντηση στο αν θα κάνουμε άλλη κινητοποίηση είναι στα χέρια της Περιφέρειας», τόνισε ο εκπρόσωπος στον Γ. Αμανατίδη.

Στα πιο σοβαρά ζητήματα πρόταξαν εκ νέου την απολιγνιτοποίηση και ότι δεν υπάρχει στήριξη στον πρωτογενή τομέα. Επίσης, διαμαρτύρονται γιατί δίνουν για φωτοβολταϊκά χωράφια υψηλής παραγωγικότητας.

Επίσης έθεσαν το θέμα των προγραμμάτων στήριξης που κόβονται σιγά – σιγά στον αγροτικό τομέα, λέγοντας πως η Δ. Μακεδονία έχει μεγάλο πρόβλημα με το κλείσιμο μονάδων.

«Η οικονομία δεν μπορεί να στηριχθεί χωρίς εσάς», σημείωσε απαντώντας ο κ. Αμανατίδης, δεσμευόμενος ότι θα προωθήσει στην κυβέρνηση τα κεντρικά ζητήματα και τα τοπικά θα τα κάνουν πράξη, σημειώνοντας ότι στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο θα τεθεί ως μόνο θέμα το θέμα της αγροτικής παραγωγής και ανάπτυξης.

«Θα καταγράψουμε τα θέματά σας, σας γνωρίζω και ξέρω ότι έιναι ουσιαστικά τα προβλήματά σας και επηρεάζουν τη Δ. Μακεδονία και εμείς ως Περιφερειακό Συμβούλιο θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε. Ότι αφορά υποδομές θα τα προωθήσουμε, ότι αφορά θεσμικά θέματα που άπτονται του περιφερειακού συμβουλίου θα τα κάνουμε και ότι άπτονται κεντρικό επίπεδο θα τα προωθήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αμανατίδης.

Να σημειωθεί πως την κινητοποίηση στήριξαν μεταξύ άλλων μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Βερμίου, του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Δήμου Εορδαίας, του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Δήμου Κοζάνης, του Μελισσοκομικού Συλλόγου Κοζάνης, του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Εορδαίας και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου «Μπούρινος».

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X