Επί ποδός βρίσκονται οι Ιερείς, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και οι εθελοντές ενορίτες του Ιερού Ναού Αγίας Σκέπης Πτολεμαΐδας ,για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.



Αναφερόμενος στο σημαντικό αυτό γεγονός ο Ιερατικός Προϊστάμενος Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού Θεόφιλος Φραγκουλίδης επισήμανε ότι : “Την παραμονή της εορτής Παρασκευή 27 Οκτωβρίου θα τελεστεί στις 7 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ.κ.Δαβίδ .

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιόππης και Αριμαθαίας κ.κ Δαμασκηνού με τη συμμετοχή του Ιερού κλήρου της περιοχής ,ενώ στη συνέχεια θα ψαλεί η ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και το απόγευμα στις 6 , θα τελεστούν το Ιερό Ευχέλαιο και το Κτητορικό Μνημόσυνο .

Επιπλέον ο Πατήρ Θεόφιλος Αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία του Ηρώου , που βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο της Εκκλησίας τονίζοντας ότι δεν είναι ένα Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη , αλλά 159 επωνύμων Στρατιωτών από την Εορδαία , που θυσιάστηκαν υπέρ Πατρίδος στον πόλεμο του 1940.

Ολοκληρώνοντας ο Πατήρ Θεόφιλος κάλεσε όλους να παρευρεθούν στις Ιερές Ακολουθίες, τιμώντας την ΠΑΝΑΓΙΑ και την ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ!
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X