Το τελευταίο τεχνικό πρόγραμμα της τρέχουσας αυτοδιοικητικής περιόδου, η οποία ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες, ψηφίστηκε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών να σημειώνει πως αυτό δεν περιέχει καμία νέα ένταξη και καμία νέα εργασία, ως επιλογή να μη δεσμευθεί η επόμενη δημοτική αρχή.

Το τρέχων τεχνικό πρόγραμμα είναι ύψους 33,5εκ. ευρώ τα οποία αφορούν εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις σε έργα που είναι σε εξέλιξη, είτε σε διαγωνισμούς, είτε σε υπογραφή σύμβασης κάτι το οποίο αφήνει μία ικανοποίηση στη δημοτική αρχή.

«Ελπίζουμε η νέα δημοτική αρχή αυτά που δεν μπορέσαμε να εντάξουμε να έρθει και να τα υλοποιήσει το επόμενο διάστημα προς όφελος των πολιτών».

Η κα Τουμπουλίδου ερωτήθηκε από τον «Π» για το μεγάλο έργο του κολυμβητηρίου, ενημερώνοντας πως η σύμβαση θα υπογραφεί τις πρώτες ημέρες του νέου έτους:

«Μου αφήνει μία πικρία ότι δεν προλάβαμε, καθώς ήταν ένα προσωπικό στοίχημα αλλά όλα γίνονται για τους πολίτες και θα χαρούμε όλοι με την υπογραφή και την εγκατάσταση του εργολάβου».

Εξαιρετικό και πλούσιο τεχνικό πρόγραμμα χαρακτήρισε το τεχνικό πρόγραμμα του 2024 ο Λάζαρος Μαλούτας, τονίζοντας πως χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να έρθει σε πέρας:

«Είναι το μεγαλύτερο τεχνικό πρόγραμμα που καταθέτουμε και τα έργα είναι σε φάση υλοποίησης και να σημειώσω πως σε αυτό δεν περιλαμβάνεται το μεγάλο έργο του ΣΔΙΤ ύψους 80εκ. ευρώ».

Κριτική άσκηση ο Χάρης Κουζιάκης, σημειώνοντας ότι «είναι μία από τα ίδια για τη δημοτική αρχή Μαλούτα» χωρίς εντάξεις σε σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία:

«Αγνοούνται σημαντικά έργα για την πόλη όπως η ανάπλαση του ΟΣΕ, η ανάπλαση Αριστοτέλους, τα νέα κοιμητήρια, η Ολύμπου κ.α.».

Η παράταξη Κουζιάκη δεν ψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα καθώς όπως τόνισε ο επικεφαλής της, στερείται οράματος.

 

 

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X