Σκυλακάκης: Η επιδότηση θέρμανσης με πετρέλαιο θα καταργηθεί σταδιακά

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Μαζί», εξήγησε τη λογική πίσω από τα «χρωματιστά» τιμολόγια ενέργειας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία στην κατανόηση του συστήματος. Τα «πράσινα», «μπλε» και «πορτοκαλί» τιμολόγια προσφέρουν διαφορετικές επιλογές για τους καταναλωτές ανάλογα με τις ανάγκες τους, αλλά η πολυπλοκότητα του συστήματος προκαλεί σύγχυση. Ο Υπουργός τόνισε πως στόχος είναι η διαφάνεια στις τιμές και η μείωση του κόστους με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, ανακοίνωσε την έναρξη μιας νέας ψηφιακής πλατφόρμας για την απλοποίηση της αλλαγής παρόχου ενέργειας.

Στη συνέχεια, ο Σκυλακάκης μίλησε για το επίδομα θέρμανσης και την προώθηση εναλλακτικών και πιο φιλικών προς το περιβάλλον μορφών θέρμανσης, όπως η ηλεκτρική ενέργεια και η βιομάζα. Υπογράμμισε ότι, στο πλαίσιο ευρωπαϊκών οδηγιών, οι επιδοτήσεις για τα ορυκτά καύσιμα, όπως το πετρέλαιο θέρμανσης, θα καταργηθούν σταδιακά τα επόμενα χρόνια, κάτι που θα επιφέρει αλλαγές στις μεθόδους θέρμανσης των νοικοκυριών.

Παρά την πολυπλοκότητα των αλλαγών, ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει σταδιακή προσαρμογή των καταναλωτών στο νέο σύστημα, με τη βοήθεια των μέτρων διαφάνειας που εισάγονται.

X