Τη νέα διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας, καλούνται να εκλέξουν σήμερα, Τρίτη, οι μηχανικοί που αναδείχθηκαν από την διαδικασία του Μαΐου.

Τα 55 μέλη της νέας Αντιπροσωπείας, σχεδόν δύο μήνες μετά τις εκλογές, προχωρούν στη συγκρότηση του σώματος και την ανάδειξη της νέας διοίκησης.

Τα αποτελέσματα της κάλπης μπορεί να έφεραν συγκεκριμένη κατάταξη σε κάθε παράταξη, αλλά δεν έδωσαν σε κάποια την απαραίτητη αυτοδυναμία και έτσι όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν διεργασίες και προτάσεις προκειμένου να διερευνηθεί το πλαίσιο κάποιας συνεργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τελευταίων ωρών όλα τα ενδεχόμενα φαντάζουν ανοιχτά, με τις τρεις βασικές παρατάξεις να αναζητούν σημεία σύγκλισης και φυσικά μοίρασμα των θέσεων στα βασικά όργανα διοίκησης.

Την πλειοψηφία στην Αντιπροσωπεία έχει η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών με 23 εκπροσώπους από τους συνολικά 55, ενώ 22 έχει το ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΕΕ, 8 η Νέα Πρόταση Μηχανικών και από 1 έδρα οι υπόλοιπες δύο παρατάξεις, οι οποίες όμως δεν μπορούν να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα.

Το ραντεβού των μηχανικών έχει δοθεί για τις 5.30 το απόγευμα στα γραφεία του ΤΕΕ, με τη διαδικασία να εκτιμάται να τραβάει για ώρες, ειδικά εφόσον δεν υπάρξει κάποια συμφωνία μεταξύ τουλάχιστον δύο παρατάξεων ώστε να επιτευχθεί η πλειοψηφία.

Στη συνέχεια θα εκλεγεί το Προεδρείο της Αντιπροσωπείας, απ’ όπου αναμένεται να διαφανεί αν υπάρχουν συμφωνίες και συνεργασίες, για να ακολουθήσει η ανάδειξη της Διοικούσας Επιτροπής των 9 μελών και φυσικά του νέου Προεδρείου του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας.

Με σημερινή της ανακοίνωση η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών του νυν Προέδρου, Στέργιου Κιάνα, απευθυνόμενη στο ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΕΕ, της Βούλας Χριστοπούλου, καλεί σε μια συνεννόηση των τριών παρατάξεων με συγκεκριμένο διοικητικό μοντέλο το οποίο θα διαχωρίζει χρονικά και τις βασικές θέσεις σε Αντιπροσωπεία και Διοικούσα Επιτροπή.

Πάντως στην ανακοίνωση εκφράζεται μια δυσαρέσκεια για το γεγονός πως το ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΕΕ δεν ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση για συνάντηση των δύο παρατάξεων ώστε να συζητηθεί κάποιο πλαίσιο συνεργασίας.

Η ΔΚΜ προτείνει ενιαίο μοντέλο διοίκησης με την πρώτη δύναμη να αναλάβει την Προεδρεία για τους πρώτους 24 μήνες και το δεύτερο κομμάτι θητείας(άλλοι 24 μήνες) να διαμοιραστούν στην 2η και 3η παράταξη.

Σε ότι αφορά την Αντιπροσωπεία η πρόταση είναι η ΔΚΜ να έχει τη θέση του Προέδρου, το Δυναμικό ΤΕΕ τον Αντιπρόεδρο και η Νέα Πρόταση Μηχανικών τον Γραμματέα.

Σε ό,τι αφορά τις νομαρχιακές επιτροπές, η πρόταση είναι κάθε παράταξη να έχει την προεδρία σε έναν από τους υπόλοιπους 3 Νομούς Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας.

Τέλος για τις μόνιμες επιτροπές η πρόταση της ΔΚΜ είναι να υπάρξουν 10, οι οποίες θα λειτουργούν ανεξάρτητα και οι θέσεις τους θα αποτελούν άποψη της διοίκησης και κατ’ επέκταση του Τεχνικού Επιμελητήριου Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας.

Αυτές είναι:

 

Επιτροπή Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης

Επιτροπή Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Επιτροπή Πολεοδομίας και Χωροταξίας

Επιτροπή Υδάτινων Πόρων και Διαχείρισης Υδάτων

Επιτροπή Τεχνολογίας και Καινοτομίας

Επιτροπή Βιομηχανίας και Ορυκτών Πόρων

Επιτροπή Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Κατάρτισης

Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων και Ασφάλειας

Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Επιτροπή Νέων Μηχανικών και Επαγγελματικών Θεμάτων

 

 

 

X