Πολλές δεκαετίες μετά την κατασκευή του, το Κλειστό γυμναστήριο Πτολεμαΐδας, “παλεύει” για να αποκτήσει μια άλλη όψη.

Το e-ptolemeos.gr, μπήκε πρώτο μετά απο μεγάλο χρονικό διάστημα, στο εργοτάξιο “φάντασμα” του ΔΑΚ Πτολεμαΐδας.

Η πολύπλοκη ιστορία των εργασιών Η δημοπράτηση ανακατασκευής του ΔΑΚ Πτολεμαΐδας έγινε το 2018. Ένα έτος αργότερα οι εργασίες δεν είχαν ξεκινήσει ακόμη και η νέα τότε Δημοτική αρχή του Παναγιώτη Πλακεντά, παίρνει την γενναία απόφαση να “τρέξει” τις διαδικασίες για την ανακαίνιση του κτιρίου.

Αρχικά διαπιστώθηκε πως εκκρεμούσε η νομιμοποίηση του κτιρίου. Αφού λύθηκε αυτό το θέμα, ανακαλύφθηκε ότι δεν υπάρχει ούτε οικοδομική άδεια.

Ο Δήμος Εορδαίας προέβη στις απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση της, η οποία έγινε μέσα στο 2020. Έτσι, στα τέλη του 2020, ζητήθηκε απο τα αθλητικά σωματεία, τους προπονητές και τους ιδιοκτήτες του κυλικείου να “αδειάσουν” τον χώρο. Και αφού ξεπεράστηκαν όλα τα προαναφερθέντα προβλήματα, και ο εργολάβος ήταν έτοιμος να ξεκινήσει, ένα “σκληρό” lockdown, ήρθε και πάγωσε τις εργασίες.

Μετά απο πολλές καθυστερήσεις, το έργο ξεκίνησε τον Μάϊο του 2021, για να σταματήσει και πάλι για κάποιους μήνες. Αφού συνεχίστηκαν οι καθαιρέσεις ( γκρεμίσματα ) διαπιστώθηκαν ρωγμές στο κέλυφος του κτιρίου.

Τότε ο Δήμος Εορδαίας ανέθεσε σε εξειδικευμένη εταιρεία τον στατικό έλεγχο του κτιρίου. Το πόρισμα της εταιρείας, ανέφερε ότι το κτίριο χρειαζόταν “ιδιαίτερη παρέμβαση”, για να παραδοθεί ασφαλές σε αθλητές και φιλάθλους.

Συνεπώς το έργο βρίσκεται στον “πάγο” μέχρι και σήμερα, λόγω του σοβαρού προβλήματος στατικότητας.

Ευχή όλων είναι, το ΔΑΚ Πτολεμαΐδας να ξαναζωντανέψει, απο μικρούς και μεγάλους αθλητές.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X