Σημανδράκος εναντίον Αυγενάκη!

Ποιος θα κερδίσει την κόντρα αυτή;

Για την κόντρα που ξέσπασε εδώ και αρκετές μέρες ανάμεσα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) κ. Βαγγέλη Σημανδράκο σχετικά με τη διάθεση ορισμένων ευρωπαϊκών επιδοτήσεων στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους, θα έχετε, ίσως, διαβάσει στα πολλά σχετικά ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν σε μεγάλη μερίδα των μέσων ενημέρωσης.

Το θέμα απασχόλησε και τα μέσα ενημέρωσης της περιοχής μας όχι μόνο γιατί ενδιαφέρει άμεσα και δικούς μας παραγωγούς, αλλά και διότι ο κ. Σημανδράκος είναι ένα από τα γνωστά πολιτικά πρόσωπα με αξιοσημείωτη μέχρι τώρα πορεία ιδιαίτερα στο χώρο της αυτοδιοίκησης.

***

Θυμίζουμε πως το διάστημα 2014- 2019 διετέλεσε Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών καθώς βρισκόταν στο ψηφοδέλτιο του εκλεγέντα στη θέση του Περιφερειάρχη, του κ. Θόδωρου Καρυπίδη.

Το Μάϊο του 2019 δοκίμασε την τύχη του στο Δήμο Κοζάνης, κατεβαίνοντας στις δημοτικές εκλογές ως επικεφαλής συνδυασμού.

Κατετάγη τελικά τέταρτος, αλλά η συνεργασία του με το συνδυασμό του εκλεγέντα Δημάρχου κ. Λάζαρου Μαλούτα και του τρίτου στις εκλογές κ. Κυριάκου Μιχαηλίδη, τον έφερε στην κομβική θέση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών.

***

Θέση στην οποία δεν έμεινε μέχρι το τέλος της τρέχουσας δημοτικής θητείας καθώς τον Ιούλιο του 2022 ανέλαβε ως Πρόεδρος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. στη Διοίκηση  η οποία προέκυψε μετά την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης διαδικασίας από το ΑΣΕΠ.

Εν τω μεταξύ, τα περισσότερα από τα μέλη του δημοτικού συνδυασμού που είχε ηγηθεί στην Κοζάνη προσχώρησαν τελικά στην παράταξη της Ενότητας του κ. Μαλούτα και πήραν μέρος στις πρόσφατες άτυχες γι’ αυτούς δημοτικές εκλογές.

***

Το ερώτημα που τίθεται πλέον, αφορά το ποιο θα είναι από εδώ και πέρα το μέλλον του κ. Σημανδράκου στον ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς όπως βλέπετε και στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΧΩΡΑ, μια εφημερίδα που ασχολείται αποκλειστικά με θέματα αγροτικής ανάπτυξης, η κόντρα του με τον Υπουργό κ. Αυγενάκη καλά κρατεί.

Θα περάσει του Υπουργού που ζητά την παραίτηση του από την Προεδρία, όπως και των υπόλοιπων μελών του Δ. Σ. ή τελικά θα καταφέρει ο κ. Σημανδράκος να βγει αλώβητος απ’ αυτή την ιστορία;

Η… δύσκολη τετραετία του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

Θλίψη και δικαιολογημένο προβληματισμό προκάλεσαν για μια ακόμα φορά τα όσα συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κοζάνης.

Το θέμα που κυριάρχησε αφορούσε το αν θα εγκρινόταν τελικά η αμοιβή που ζητούσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Νίκος Κέφαλος για το έργο που συνέγραψε και το οποίο προετοιμάζεται ήδη για να ανέβει στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ!

Μια αμοιβή που θα μπορούσε να εγκριθεί μόνο μέσω της τροποποίησης του προϋπολογισμού της παράστασης, καθώς στον αρχικό προϋπολογισμό αναφερόταν πως δεν θα αμειβόταν γι’ αυτό το έργο του.

Τελικά, η τροποποίηση δεν πέρασε, η συνεδρίαση διεξήχθη και ολοκληρώθηκε εν μέσω διάφορων αντιπαραθέσεων και εκείνο που έμεινε σε όσους παρακολούθησαν τα βίντεο που δημοσίευσαν διάφορες ενημερωτικές σελίδες ήταν η εύλογη απορία τι απέφεραν όλες αυτές οι αντιπαραθέσεις, οι διενέξεις και οι κόντρες που υπήρξαν όλη αυτή την τετραετία (από τα τέλη του 2019 και μέχρι τώρα) στο Θέατρο που μπορεί να εδρεύει στην Κοζάνη και να είναι υπ’ ευθύνη του οικείου Δήμου, ωστόσο έχει το ρόλο του Περιφερειακού και γι’ αυτό θα έπρεπε να είναι από τους βασικούς συντελεστές της πολιτιστικής παραγωγής σε όλη τη Δυτική Μακεδονία..

***

Τα πράγματα, αντικειμενικά, ξεκίνησαν στραβά από την αρχή και το άσχημο είναι πως συνεχίστηκαν έτσι για όλο το διάστημα της τετραετίας.

«Η καλή μέρα φαίνεται απ’ το πρωί» λέει ο λαός μας και στο ΔΗΠΕΘΕ δεν ξημέρωσε καλά την τρέχουσα θητεία και το κακό ήταν πως δεν… έστρωσε ούτε στην πορεία.

Το αντίθετο μάλιστα.

Τα γεγονότα γνωστά και δεν υπάρχει λόγος να τα επαναλάβουμε.

***

Το θέμα είναι πως απ’ όλα αυτά τα γεγονότα εκείνο που έχασε είναι το ίδιο το θέατρο αλλά και οι θεατρόφιλοι της περιοχής που σταδιακά απομακρύνθηκαν απ’ αυτό, απογοητευμένοι απ’ τα όσα έβλεπαν να συμβαίνουν.

Μοιραία και αναπόφευκτα ό,τι καλό έγινε αυτό το διάστημα πέρασε σε δεύτερη μοίρα και εκείνο που μένει στη μνήμη των περισσοτέρων είναι πως το ΔΗΠΕΘΕ αυτή την τετραετία έκανε βήματα προς τα πίσω.

Φυσικά, όλα μπορούνε να διορθωθούν και να αλλάξουν προς το καλύτερο, αρκεί τα παθήματα να γίνουν μαθήματα για το μέλλον.

Απλώς, από εδώ και πέρα θα χρειαστεί μεγαλύτερη και απόλυτα συνεπή και συνεχή προσπάθεια για να ξαναμπεί το ΔΗΠΕΘΕ σε μια νέα ανοδική πορεία.

 

 

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X