Η ανακαίνιση της Euromedica Γενική Κλινική «Ζωοδόχος Πηγή» στην Κοζάνη ολοκληρώνεται και ήδη η Κλινική έλαβε τις άδειες για τη λειτουργία νέων τμημάτων, πράγμα που την καθιστά τον πιο ολοκληρωμένο ιδιωτικό πάροχο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Υγείας στη Δυτική Μακεδονία.

 

Μετά την ανανέωση της εξωτερικής όψης, η Κλινική προχώρησε σε αναδιαμόρφωση των εσωτερικών χώρων με βάση την εταιρική ταυτότητα του ομίλου Euromedica, δημιουργώντας ένα σύγχρονο και ζεστό περιβάλλον για ασθενείς και συνοδούς.

Σε λειτουργία τα νέα τμήματα της Euromedica Γενική Κλινική Κοζάνης «Ζωοδόχος Πηγή»

Νέα τμήματα δημιουργήθηκαν, τοποθετήθηκαν νέα μηχανήματα και ανακαινίστηκαν πλήρως τα χειρουργεία με την εγκατάσταση κατάλληλου κεντρικού εξοπλισμού για πλήρως ελεγχόμενες συνθήκες  ψύξης – θέρμανσης καθώς και ελέγχου της ποιότητας του αέρα με απόλυτα φίλτρα τύπου ΗΕΡΑ. Σε κάθε αίθουσα εγκαταστάθηκε νέος LED ψηφιακός φωτισμός, οι τοίχοι επικαλύφθηκαν με ειδική αντιμικροβιακή επικάλυψη, αυτόματες πόρτες τοποθετήθηκαν, ενώ λειτουργεί  θωρακισμένη αίθουσα με ακτινοσκοπικό C-arm κ.α. Επίσης, ανακαινίστηκε πλήρως και επεκτάθηκε η Κεντρική Αποστείρωση, με διαχωρισμό περιοχών υψηλού και χαμηλού μικροβιακού φορτίου στο πρότυπο καθαρότητας αέρα ISO 14644, με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Τα τμήματα στελεχώνονται από έμπειρους και καταξιωμένους ιατρούς και νοσηλευτές,  που  εργάζονται σε χώρους υψηλής ασφάλειας και αισθητικής, παρέχοντας αντίστοιχου επιπέδου υπηρεσίες διάγνωσης και αποτελεσματικής θεραπείας.

 

Πιο συγκεκριμένα, η Κλινική πρόσφατα αδειοδοτήθηκε για τα Τμήματα Παθολογικής Ογκολογίας, Ρευματολογικού, Αιματολογικού Εργαστηρίου, Εργαστηρίου Αξονικού Τομογράφου και Ψηφιακού Μαστογράφου, τα οποία προστέθηκαν στα ήδη υπάρχοντα, Μαιευτικής – Γυναικολογίας, Γενικής Χειρουργικής, Ορθοπαιδικού, Ουρολογικού, Οφθαλμολογικού, Παθολογικού, Καρδιολογικού και Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.

 

Tο Τμήμα Παθολογικής Ογκολογίας παρακολουθεί ασθενείς με νεοπλασματικές ασθένειες. προσφέροντας υψηλού επιπέδου θεραπεία σε ένα άνετο και φιλικό περιβάλλον, με σεβασμό, ασφάλεια και ιδιαίτερη φροντίδα.  Σε συνεργασία με το Αιματολογικό Εργαστήριο εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των ασθενών. Τα τμήματα λειτουργούν υπό την επιστημονική ευθύνη της Ιατρού Ογκολόγου Κας Ελένης Ζαΐρη και της Αιματολόγου Κας Θεοδώρας Δήμου.

Παράλληλα, η Κλινική διαθέτει Ρευματολογικό Τμήμα, υπό την επιστημονική ευθύνη της Ιατρού Κας Θεοδότας Μπαντή. Το Τμήμα ασχολείται με ρευματοειδή αρθρίτιδα, αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα, αγγειίτιδες κ.α. Διενεργούνται αιματολογικοί έλεγχοι, έλεγχοι αντισωμάτων, εγχύσεις βιολογικών παραγόντων και κλινικές εξετάσεις.

Επιπλέον, στη Euromedica Γενική Κλινική «Ζωοδόχος Πηγή» λειτουργεί πλήρως ανακαινισμένο και εξοπλισμένο απεικονιστικό τμήμα με ψηφιακό μαστογράφο τελευταίας τεχνολογίας, ακτινολογικό, τμήμα υπερηχογραφικής απεικόνισης σώματος και καρδιάς καθώς και αξονικό τομογράφο καλύπτοντας μεγάλο εύρος διαγνωστικών εξετάσεων, οι οποίες διενεργούνται  και με παραπεμπτικό ΕΟΠΥΥ.

 

Σύντομα η Κλινική θα προχωρήσει στην προσθήκη περισσότερων τμημάτων για την ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της Κοζάνης και των γύρω περιοχών.

 

Η Euromedica Γενική Κλινική Ζωοδόχος Πηγή εξελίσσεται, ανανεώνεται, επεκτείνεται και επενδύει σε υποδομές, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και σε ανθρώπινο δυναμικό για την παροχή ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και νοσηλεία των ασθενών. ​

X