Η Πρωτοχρονιά ήταν και παραμένει πάντα ο μεγαλύτερος “σταθμός” του ανθρώπου μέσα στο χρόνο.
Ο καινούργιος χρόνος το 2024 ,που σε λίγες ώρες ανατέλλει, έρχεται φορτωμένος με όνειρα, ελπίδες, υποσχέσεις και είναι γελαστός και χαρούμενος, γεμάτος αισιοδοξία και πίστη για τη ζωή.
Οι άνθρωποι από την πλευρά τους τον περιμένουν με αγωνία ελπίζοντας σε μία καλύτερη και πιο ευτυχισμένη ζωή.
Ένας καινούργιος χρόνος διαδέχεται τον παλιό στη ροή του χρόνου και με την ευχή να ευοδωθούν όλοι οι νέοι στόχοι. Υγεία , Ειρήνη, ευτυχία ,Ομόνοια τέσσερις μαγικές λέξεις που είναι τα κοινά σημεία αναφοράς των ευχών, που ακούγονται τις ημέρες αυτές τις Άγιες και γιορταστικές. Βέβαια πρωτοχρονιά, χωρίς την κλασσική φιγούρα της παράδοσης, τον Άγιο Βασίλη , δεν γίνεται , καθώς το όνομά του είναι συνώνυμο της χαράς και των δώρων .
Ο παχουλός Άγιος με τη λευκή γενειάδα , το χαρακτηριστικό χαμόγελο και τα κόκκινα ρούχα είναι εκείνος που πάντα ως παιδιά τον περιμέναμε να “εισβάλλει” μέσα στο σπίτι πότε από την καμινάδα και πότε από το παράθυρο για να μας αφήσει το πακέτο που είχαμε ονειρευτεί!
Δύσκολο αν το σκεφτεί κανείς με τη λογική, αλλά τι νόημα θα έχει η ζωή δίχως λίγη μαγεία?
Σε λίγο φίλοι μου το ρολόι του χρόνου θα σημάνει 12, ας υποδεχθούμε με αισιοδοξία το 2024 και ας γεμίσουμε τις μέρες μας με ΑΓΑΠΗ και ΑΝΘΡΩΠΙΑ !
Ο νέος χρόνος θα κάνει ποδαρικό στο ημερολόγιο και το 2023 θα χαθεί στο χωνευτήρι του χρόνου… Καλή και ευλογημένη , γεμάτη υγεία χρονιά σε όλους!
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X