Σε καλό κλίμα και παρουσία αρκετών εμπόρων έκοψε την Τετάρτη το βράδυ στο “The Restobar” τη βασιλόπιτά του ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης.

Δείτε το video από το TOP CHANNEL:

Το “παρών” έδωσαν μεταξύ άλλων και ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Στ. Κωνσταντινίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Λυσσαρίδης, ο αντιδήμαρχος Κοζάνης Ν. Κουρού, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης Α. Πουγαρίδης κ.α.

Λαμβάνοντας το λόγο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Σ. Δραγατσίκας περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι έμποροι, πόσο επηρεάζονται από τις συνεχείς αυξήσεις σε ενέργεια και αγαθά, την απολιγνιτοποίηση και την μη έλευση επενδύσεων μέχρι τώρα, το πόσο έχει μειωθεί το εισόδημα στη Δ. Μακεδονία κ.α. “Πως περιμένουμε εμείς μετά να δουλέψουμε και να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας”, αναρωτήθηκε, λέγοντας πως θα πρέπει να έρθουν επενδύσεις στην περιοχή για να μείνουν οι νέοι στον τόπο τους.

Στα βήματα που έχει κάνει η σημερινή κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της αγοράς, αναφέρθηκε ο Υφ. Μακεδονίας Θράκης Στ. Κωνσταντινίδης, λέγοντας πως το 2023 το ισοζύγιο ενάρξεων – κλεισιμάτων επιχειρήσεων είναι θετικό, εκτιμώντας ότι τα προβλήματα θα αρχίσουν σύντομα να υποχωρούν.

Στην καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Εμπορικού Επιμελητηρίου και Εμπορικού Συλλόγου στο κομμάτι στήριξης της αγοράς και σε θεσμικό επίπεδο, αναφέρθηκε ο Α. Πουγαρίδης, λέγοντας πως θα συνεχίσουν να γίνονται εκδηλώσεις και παρεμβάσεις, υπέρ της τοπικής αγοράς, προσθέτοντας πως το ΕΒΕ καταθέτει τεκμηριωμένες εισηγήσεις στη Διαχειριστική Αρχή για το ΔΑΜ.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X