Η κάμερα του e-ptolemeos.gr βρέθηκε στο Φαρμακείο του συντοπίτη μας Άγγελου Δάλλα, καταγράφοντας τη διαδικασία του Αντιγριπικού εμβολιασμού και των χρηστικών ενημερωτικών συστάσεων του συμπαθούς Φαρμακοποιού. Καταρχήν ενημέρωσε ότι το εμβόλιο είναι πλήρες και καλύπτει όλα τα στελέχη του Ιού της Γρίπης και γίνεται με συνταγογράφηση, προς το παρόν , η χορήγησή του , ενώ είναι πιθανόν να υπάρξει τις επόμενες ημέρες κάποια άλλη εξέλιξη .

Διευκρίνισε ότι απευθύνεται σε ευπαθείς ομάδες, σε άτομα άνω των 65 ετών και σε όσους έχουν κάποια ειδικά επαγγέλματα και έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο καθημερινά.

Σε ερώτηση αν μπορεί να γίνει παράλληλα και το εμβολιο του Κορωνοϊού, ο κ.Δάλλας υπογράμμισε ότι θα πρέπει να περάσουν 15 ημέρες από τον αντιγριπικό εμβολιασμό , που καλύτερα είναι να προηγηθεί.

Αναφορικά με την “κάλυψη ” του εμβολίου σε εμβολιασθέντες , τόνισε πως ισχύει για 6 με 9 Μήνες ανάλογα με τον οργανισμό του ατόμου .
Έδωσε γραπτές επισημάνσεις σε αυτούς που κάνουν το εμβόλιο σχετικά με την αποφυγή τροφών(ψάρι ,σοκολάτα και ξηρούς καρπούς ) που πιθανόν να προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις, να αποφεύγονται για ένα 24ωρο.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Δάλλας πρότεινε να γίνεται ο Αντιγριπικός Εμβολιασμός από τις προαναφερθείσες ευπαθείς ομάδες , γιατί αποτελεί “Ασπίδα Προστασίας” και με δεδομένο ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και ο Κορωνοϊός.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X