Σε ένα ειδυλλιακό τοπίο στις όχθες του ποταμού Αλιάκμονα στο Μικρόκαστρο Βοΐου (χώρος Fiesta Voio), διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου το φεστιβάλ του δάσους “Forestival”.

Η διοργάνωση συγκέντρωσε φορείς, εκπαιδευτικά ιδρύματα, επιχειρήσεις, ερευνητές, startuppers και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής ώστε να συζητήσουν, να συνεργαστούν και να διαμορφώσουν τις εξελίξεις και τις καινοτομίες του μέλλοντος στην αειφόρο διαχείριση των δασών και του περιβάλλοντος, η οποία μετασχηματίζεται καθημερινά λόγω της κλιματικής κρίσης.

Στο χώρο υπήρχαν περίπτερα ξυλωδών και μη ξυλωδών δασικών προϊοντων, έγινε αναρρίχηση σε δέντρα, προσανατολισμός δάσους, πρωτότυπα παιχνίδια, εκπαιδευτικά εργαστήρια, γαστρονομία, συναυλία έντεχνο & ροκ, δασοθεραπεία, ενώ έγινε η πρώτη πανελλήνια παρουσίαση του Joelette (ειδικό αμαξίδιο Α.Μ.Ε.Α. για ορειβατικά μονοπάτια.

Ο πρόεδρος του Πρότυπου Δάσους Δ. Μακεδονίας Δ. Τσίμπλινας, μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, ανέφερε πως είναι το πρώτο πρότυπο δάσος στη χώρα μας, είναι ένα από 65 σε 36 χώρες και αποτελεί μια εθελοντική σύμπραξη ιδιωτών και φορέων, με στόχο την καλύτερη διαχείριση του περιβάλλοντος και των δασών.

Στόχος του φεστιβάλ ήταν να προβάλει τα πλούσια προϊόντα του δάσους, όσους εργάζονται σε αυτό.

Φωτο: sierafm.gr, video: https://tovoion.com/

X